ΕΚΤ: Λανθασμένη η συζήτηση για κούρεμα του ελληνικού χρέους - iefimerida.gr

ΕΚΤ: Λανθασμένη η συζήτηση για κούρεμα του ελληνικού χρέους

ΕΚΤ: Λανθασμένη η συζήτηση για κούρεμα του ελληνικού χρέους
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν αφήνει πολλά περιθώρια για αναδιάρθρωση ο Γιόργκ Ασμουσεν, υψηλόβαθμο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, τονίζοντας ότι με το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων θα υπάρξει ήδη μια σημαντική μείωση χρέους.

Μιλώντας στην εφημερίδα Bild, επισημαίνει, ακόμη, ότι προτεραιότητα της Ελλάδας πρέπει να είναι η πλήρης εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί.

Ερωτώμενος αν μια ενδεχόμενη κατάρρευση της Γαλλίας μπορεί να θέσει σε κίνδυνο το ευρώ ο κ. Ασμουσεν απαντά κατηγορηματικά «Αποκλείεται. Έχουμε όλοι μεγάλο συμφέρον για μια οικονομικά ισχυρή και υγιή Γαλλία. Διαφορετικά, η νομισματική και οικονομική ένωση δεν λειτουργεί. Αυτό το γνωρίζουν και οι Γάλλοι- είμαι λοιπόν βέβαιος ότι θα προχωρήσουν στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις».

Αναφορικά με τις πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία, αφού έπλεξε το εγκώμιο της κυβέρνησης Μόντι σημείωσε, με το βλέμμα στον Μπερλουσκόνι ότι «Όποιος κυβερνήσει την Ιταλία, ιδρυτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα πρέπει να ακολουθήσει μετά τις εκλογές αυτή την πορεία με την ίδια σοβαρότητα».

Το στέλεχος της ΕΚΤ, εξηγώντας τις εκτιμήσεις της ΕΚΤ για ανάπτυξη μόλις 0,4% της γερμανικής οικονομίας το 2013, επισημαίνει ότι η αιτία είναι η εξασθένηση της ζήτησης σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης, λόγω της οικονομικής κρίσης και προσθέτει ότι «τώρα φαίνεται ότι η Γερμανία δεν είναι νησί».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ