Παράταση μέχρι την Τρίτη για την επαναγορά ομολόγων - iefimerida.gr

Παράταση μέχρι την Τρίτη για την επαναγορά ομολόγων

Παράταση μέχρι την Τρίτη για την επαναγορά ομολόγων
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους ανακοίνωσε πως θα δοθεί παράταση έως τις 12 μμ αύριο το μεσημέρι ώρα Λονδίνου-2 ώρα Ελλάδος- στη διαδικασία για την επαναγορά ομολόγων από το ελληνικό δημόσιο.

Ο επικεφαλής Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους Στέλιος Παπαδόπουλος υποστηρίζει στην ανακοίνωση του: «Οι κάτοχοι ομολόγων που δεν έχουν μέχρι τώρα προσφέρει τους τίτλους τους μπορούν να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες ρευστότητας που προσφέρονται από την πρόσκληση». Οι επενδυτές, όπως προσθέτει ο κ. Παπαδόπουλος, θα πρέπει να συνυπολογίσουν ότι «ακόμα και αν η Ελλάδα αποδεχθεί όλα τα προσφερόμενα ομόλογα που αναφέρονται στην πρόσκληση, θα εξακολουθήσει να συνεργάζεται με τους επίσημους πιστωτές της για την εξέταση περαιτέρω βημάτων που θα θέσουν το χρέος της σε βιώσιμη πορεία. Μελλοντικά μέτρα μπορεί να μην περιλαμβάνουν την ευκαιρία για απεμπλοκή από τις εν λόγω Ειδικές Άξιες στα επίπεδα που προσφέρονται σε αυτή τη διαδικασία επαναγοράς».

Στόχος της κυβέρνησης είναι η συμμετοχή στο πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων είναι να ανέλθει σε 30 δισ. ευρώ. Το θέμα συζητήθηκε χθες στο Euro Working Group που συνεδρίασε προκειμένου να ενημερωθεί για τα αποτελέσματα της διαδικασίας επαναγοράς.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, υπάρχει συμμετοχή ύψους περίπου 16 δισ. ευρώ από ξένους -κυρίως hedge funds- και περίπου 10 δισ. ευρώ από τις ελληνικές τράπεζες. Υπολείπεται από τον στόχο ένα ποσό της 3 - 4 δισ. ευρώ, το οποίο αναμένεται να καλυφθεί κατά την παράταση του προγράμματος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ