Στο μικροσκόπιο ευρωπαίου επιτρόπου οι παράνομες δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής - iefimerida.gr

Στο μικροσκόπιο ευρωπαίου επιτρόπου οι παράνομες δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής

Στο μικροσκόπιο ευρωπαίου επιτρόπου οι παράνομες δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με σκοπό να συγκεντρώσει στοιχεία για την άνοδο της ρατσιστικής βίας στην Ελλάδα και τις παράνομες δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής κατέφθασε την Κυριακή στην Αθήνα ο επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης Νιλς Μουΐζνιεκς.

Ο κ. Μουΐζνιεκς θα παραμείνει στην Ελλάδα ως την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό το επίσημο πρόγραμμα της επίσκεψής του.

Στο πλαίσιο των καθηκόντων του, θεωρείται βέβαιο ότι θα επισκεφθεί φυλακές, αναμορφωτήρια ανηλίκων, κέντρα κράτησης μεταναστών και αιτούντων άσυλο καθώς και ότι, θα έχει επαφές με αντιρατσιστικές οργανώσεις, προκειμένου να συγκεντρώσει στοιχεία για την άνοδο της ρατσιστικής βίας στην Ελλάδα και τις παράνομες δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής.

Στο πρόγραμμα της επίσημης επίσκεψης του επιτρόπου στην Ελλάδα, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, συμπεριλαμβάνονται και συναντήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη.

Ο επίτροπος είναι ήδη ενήμερος, μέσω επιστολών και διαβημάτων που έγιναν στο γραφείο του, τόσο για τα αυξημένα κρούσματα ρατσιστικής βίας εκ μέρους των βουλευτών και των οπαδών της «Χρυσής Αυγής» στην Ελλάδα όσο και για τα περιστατικά βίας, που έχει ασκηθεί από όργανα της Αστυνομίας εναντίον διαδηλωτών και κρατουμένων μεταναστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο επίτροπος εμφανίζεται ιδιαίτερα προβληματισμένος και ανήσυχος, για τις συνεχιζόμενες διώξεις των τσιγγάνων Ρομά από τους καταυλισμούς τους καθώς και για το γεγονός ότι, τα παιδιά των Ρομά αντιμετωπίζουν ρατσιστική βία και διακρίσεις στα ελληνικά σχολεία.

Χρυσή Αυγή για επίσκεψη Μουΐζνιεκς: Ο μόνος ρατισμός που υπάρχει στη χώρα μας είναι ρατισμός κατά των Ελλήνων

Αμεση ήταν η αντίδραση της Χρυσής Αυγής στην ανακοίνωση της άφιξης του επιτρόπου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα, που σαν σκοπό έχει - μεταξύ άλλων – τη συλλογή στοιχείων για τις παράνομες δραστηριότητες του κόμματος του Νίκου Μιχαλολιάκου.

«Ο μόνος ρατσισμός που υπάρχει στη χώρα μας είναι ο ρατσισμός κατά των Ελλήνων. Αν δεν σκοπεύει να αντιμετωπίσει αυτό το μείζον εθνικό και ανθρωπιστικό ζήτημα ο ευρωπαίος επίτροπος, τότε για εμάς είναι ανεπιθύμητος», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ