Αίγυπτος: Έκαναν τεστ παρθενίας σε διαδηλώτριες - iefimerida.gr

Αίγυπτος: Έκαναν τεστ παρθενίας σε διαδηλώτριες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οργή έχει προκαλέσει στην Αίγυπτο η είδηση ότι τουλάχιστον 17 γυναίκες, οι οποίες συμμετείχαν στις διαδηλώσεις τον περασμένο Μάρτιο στην Αίγυπτο, υποβλήθηκαν από στρατιώτες σε τεστ παρθενίας, όπως επιβεβαίωσε ανώνυμος Αιγύπτιος αξιωματούχος μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Αρχικά, ο αιγυπτιακός στρατός αρνήθηκε τις κατηγορίες των γυναικών οι οποίες, όπως επιβεβαίωσε ο αξιωματούχος, συνελήφθησαν στις 9 Μαρτίου από στρατιώτες και, παρά τη θέλησή τους, υποβλήθηκαν από γιατρό σε τεστ παρθενίας.

«Κάναμε αυτό το τεστ για να μην ακούσουμε αργότερα ότι τις παρενοχλήσαμε και σεξουαλικά», δήλωσε ο αξιωματούχος, εξηγώντας τον λόγο της εξαναγκαστικής εξέτασης.

«Αυτές οι γυναίκες δεν μοιάζουν με τη δική μου γυναίκα ή με τις υπόλοιπες. Κοιμόντουσαν σε σκηνές, στις οποίες μάλιστα βρήκαμε μολότοφ και ναρκωτικά. Στο τέλος αποδείχτηκε ότι καμία από αυτές δεν ήταν παρθένα», συνέχισε ο αξιωματούχος.

Μετά τις δηλώσεις του ανώνυμου αξιωματούχου στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, πολλοί είναι εκείνοι, ιδιαίτερα δε γυναίκες, που μέσω του Διαδικτύου υπερασπίζονται τις 17 νεαρές.

Μια διαδηλώτρια μάλιστα δήλωσε αργότερα ότι την ξεγύμνωσαν μπροστά στις κάμερες πριν υποβληθεί σε τεστ παρθενίας σε στρατιωτική φυλακή. Οπως δήλωσε η ίδια, όποια γυναίκα δεν ήταν παρθένα την κατηγορούσαν για πορνεία.

Από την πλευρά της, η Διεθνής Αμνηστία είχε καταδικάσει τις βιαιότητες του αιγυπτιακού στρατού, κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων της 9ης Μαρτίου στην πλατεία τα Ταχρίρ, ενώ το Ανώτατο Συμβούλιο των Αιγυπτιακών Ενόπλων Δυνάμεων που κυβερνά τη χώρα μετά την εκδίωξη από την εξουσία του πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, ανακοίνωσε ότι ερευνά τις καταγγελίες για βασανιστήρια και τεστ παρθενίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ