Σόιμπλε: «Η Νομισματική Ένωση είναι σημαντικότερη από το κόστος της βοήθειας» - iefimerida.gr

Σόιμπλε: «Η Νομισματική Ένωση είναι σημαντικότερη από το κόστος της βοήθειας»

Σόιμπλε: «Η Νομισματική Ένωση είναι σημαντικότερη από το κόστος της βοήθειας»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπέρμαχος της Νομισματικής Ένωσης με κάθε κόστος εμφανίζεται ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του στην Γερμανική εφημερίδα Bild am Sonntag.

Συγκεκριμένα όπως δήλωσε ο ίδιος: «Τα πλεονεκτήματά μας από την Νομισματική Ένωση είναι πολύ μεγαλύτερα από ό,τι μας κοστίζουν όλες οι βοήθειες», ενώ σύμφωνα με τα αποσπάσματα της συνέντευξης που προδημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα, ο Σόιμπλε υποστηρίζει την απόφαση της Γερμανικής Βουλής για οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα, τονίζοντας ότι «κάνουμε καλά που στηρίζουμε την Νομισματική Ένωση», ωστόσο παραδέχεται ότι δεν μπορεί ούτε ο ίδιος να υπολογίσει πόσο θα στοιχίσει τελικά η βοήθεια αυτή στον Γερμανικό λαό.

«Στην περίπτωση της Ελλάδας πρέπει να προχωρούμε προσεκτικά», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Σόιμπλε προσθέτοντας ότι είναι δύσκολο να προβλεφθεί με ακρίβεια η μελλοντική εξέλιξη, όμως πρέπει να διατηρηθεί η πίεση στην Ελλάδα για ευρείες αλλαγές.

Παράλληλα στη συνέντευξή του ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών παραδέχεται ότι σε περίπτωση που η Γερμανία παραιτηθεί από τα έσοδα τόκων από τα ελληνικά κρατικά ομόλογα στην κρατική αναπτυξιακή Τράπεζα KfW, αυτό σημαίνει περίπου 130 εκατομμύρια ευρώ λιγότερα έσοδα.

«Είχαμε ως τώρα έσοδα από τόκους από την Ελλάδα. Και θα είχαμε κέρδη από την ΕΚΤ από το παλιότερο πρόγραμμα της Τράπεζας για την αγορά - και ελληνικών - ομολόγων» τονίζει και προσθέτει ότι αυτά τα κέρδη, σύμφωνα με υπολογισμούς της ΕΚΤ, θα είναι ως το 2035 συνολικά περίπου 10 δισεκατομμύρια ευρώ.

«Πόσο θα κοστίσει αυτό συνολικά, δεν μπορώ ακόμη να αξιολογήσω οριστικά» δηλώνει ο Σόιμπλε, επισημαίνοντας ότι «τα πλεονεκτήματα τα οποία έχουμε από την Νομισματική Ένωση είναι πολύ μεγαλύτερα από ό,τι μας κοστίζουν όλες οι βοήθειες και για αυτό κάνουμε καλά που στηρίζουμε αυτή τη Νομισματική Ένωση - ως τώρα με αρκετή επιτυχία»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ