Η «Σχολή Μουσικής του Ιδρύματος Άντζελο» στο EMΣT - iefimerida.gr

Η «Σχολή Μουσικής του Ιδρύματος Άντζελο» στο EMΣT

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Άγγελος Πλέσσας παρουσιάζει τη «Σχολή Μουσικής του Ιδρύματος Άντζελο» στο Εθνικό Μουσείο της Σύγχρονης Τέχνης έως τις 31 Ιουλίου.

Η Σχολή Μουσικής Ιδρύματος Άντζελο είναι η πιο πρόσφατη δραστηριότητα του Ιδρύματος Άντζελο, ενός φανταστικού οργανισμού που δημιούργησε ο Άγγελος Πλέσσας. Με τα έργα που πραγματοποιεί στο πλαίσιο του Ιδρύματος Άντζελο, ο καλλιτέχνης διερευνά την κοινωνική πλευρά του διαδικτύου και με αυτό το σκοπό συχνά μεταφέρει διαδικτυακές συμπεριφορές και κοινωνικές συμβάσεις στον πραγματικό χώρο ελαχιστοποιώντας ή παρακάμπτοντας τη μεσολάβηση της τεχνολογίας.

Το ίδιο το Ίδρυμα Άντζελο, στις ανακοινώσεις και στα μανιφέστα του αυτοπαρουσιάζεται ως ένας φορέας που ενσωματώνει όλες τις αρετές του ελεύθερου και ανοιχτού διαδικτύου, διατηρώντας όμως, όπως ο στερεοτυπικός διαδικτυακός οργανισμός, μια δομή επικεντρωμένη στον ιδρυτή του.

Στην επόμενη δράση του το «Ίδρυμα Άντζελο» θα δημιουργήσει έναν υβριδικό χώρο στο media lounge του ΕΜΣΤ με τη μορφή μιας μουσικής σχολής. Κεντρικό ρόλο στη Σχολή Μουσικής του Ιδρύματος Άντζελο θα έχουν τρεις διαδραστικές ιστοσελίδες και ένα πρόγραμμα μουσικών εργαστηρίων που θα προσφέρει ένα πλήθος από αφορμές για δημιουργική συνεργασία μεταξύ διαφορετικών ανθρώπων.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιούνται 3 εργαστήρια / περφόρμανς με θέματα «Ηχητικός διαλογισμός» , «Ανάγνωση Ρομποτικής Ποίησης», «Ηχητική γονιμότητα» τις Πέμπτες 9 &,23 Ιουνίου και 7 Ιουλίου.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 31.07.2011

Τρίτη έως Κυριακή 11:00–19:00
Πέμπτη 11:00–22:00

Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ)

Κτίριο Ωδείου Αθηνών: Βασ. Γεωργίου Β’ 17 -19 & Ρηγίλλης, Αθήνα (είσοδος επί της οδού Ρηγίλλης), Τηλ: +302109242111, http://www.emst.gr

Τιμή εισιτηρίου

Κανονικό: 3€
Μειωμένο – φοιτητικό: 1,5€

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ