Wall Street Journal: "H Γερμανία αλλάζει και στηρίζει την Ελλάδα!" - iefimerida.gr

Wall Street Journal: "H Γερμανία αλλάζει και στηρίζει την Ελλάδα!"

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παρά την απογοήτευση της γερμανικής κυβέρνησης για τις οικονομικές εξέλιξεις στη χώρα μας, το Βερολίνο αλλάζει πλέον στάση και θα στηρίξει την προσπάθεια της Ελλάδας, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Ο συντάκτης, επικαλούμενος αξιόπιστες πηγές, υποστηρίζει ότι η Γερμανία φέρεται να είναι θετική για τη στήριξη του νέου πακέτου βοήθειας ύψους 60 δισεκατομμυρίων ευρώ, προς την Ελλάδα. Από τη πλευρά του, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, δεν πήρε θέση απέναντι στο δημοσίευμα, σχολιάζοντας «δεν μπορούμε να το σχολιάσουμε».

Η εφημερίδα σημειώνει ότι ο κίνδυνος να φτάσει η η ελληνική κυβέρνηση σε αδιέξοδο στα μέσα Ιουλίου λόγω έλλειψης ρευστότητας, όπως η ίδια επεσήμανε, αφύπνισε το Βερολίνο, το οποίο σκέπτεται πλέον να διευκολύνει τη χορήγηση νέας δανειακής βοήθειας προς την Ελλάδα και να παραπέμψει γι' αργότερα αλλά εντός του τρέχοντος έτους την επίτευξη μιας συνολικής συμφωνίας που θα λύνει το ελληνικό πρόβλημα χρέους και θα περιλαμβάνει μια αναδιάρθρωση των ελληνικών ομολόγων.

Η EKT απορρίπτει κάθε ιδέα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους για να προστατεύσει τις ελληνικές τράπεζες πρωτίστως και τις ευρωπαϊκές δευτερευόντως από την κατάρρευση που θα είχε το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.

Η γερμανική κυβέρνηση, πάντως, αναμένει την έκθεση του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της Ε.Ε. για την εξέλιξη και την οικονομική πορεία της Ελλάδας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ελλάδα κρίση γερμναία Wall street Journal
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ