Παρέμβαση Σαλμά για 16χρονη που πάσχει από σοβαρή ασθένεια - iefimerida.gr

Παρέμβαση Σαλμά για 16χρονη που πάσχει από σοβαρή ασθένεια

Παρέμβαση Σαλμά για 16χρονη που πάσχει από σοβαρή ασθένεια
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά προκάλεσε η υπόθεση της 16χρονης από τη Θεσσαλονίκη που λόγω της ασθένειάς της είναι υποχρεωμένη να κάνει υποδόριες ενέσεις που κοστίζουν 4.000 ευρώ το μήνα περίπου.

Σύμφωνα με το enikos.gr, η 16χρονη μέχρι πρόσφατα προμηθευόταν τις ενέσεις της από το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ. Ωστόσο, εδώ και δύο εβδομάδες η φαρμακευτική έπαψε να προμηθεύει το φαρμακείο με το συγκεκριμένο φάρμακο, λόγω των χρεών του ΕΟΠΥΥ.

Πρακτικά αυτό σήμαινε ότι η μητέρα της θα έπρεπε να καταβάλει μόνη της το ποσό που απαιτήτει για την αγορά των ενέσεων.

Ο κ. Σαλμάς ενημερώθηκε για το θέμα και με εντολή του την Παρασκευή ενταλματοποιήθηκε η οφειλή του ΕΟΠΥΥ προς την φαρμακευτική εταιρία.

Βάσει των ίδιων πληροφοριών, κύκλοι του υπουργείου ανέφεραν ότι τη Δευτέρα ή την Τρίτη η 16χρονη θα μπορέσει να προμηθευτεί τις ενέσεις της κανονικά από το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ