Dow Jones: 100% συμμετοχή των ελληνικών τραπεζών στην επαναγορά χρέους - iefimerida.gr

Dow Jones: 100% συμμετοχή των ελληνικών τραπεζών στην επαναγορά χρέους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι ελληνικές τράπεζες είναι έτοιμες να ανταλλάξουν το 100% των ομολόγων που έχουν στην κατοχή τους στο πλαίσιο επαναγοράς του χρέους, δήλωσε υψηλόβαθμο τραπεζικό στέλεχος, σύμφωνα με δημοσίευμα του Dow Jones Newswires.

Τα τέσσερα μεγαλύτερα πιστωτικά ιδρύματα που συνολικά διατηρούν 15 δισ. ευρώ σε ελληνικά ομόλογα στα χαρτοφυλάκιά τους θα συμμετάσχουν πλήρως στο πρόγραμμα, αναφέρει το δημοσίευμα. Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε ότι το Σάββατο θα υπάρχουν στοιχεία για το πώς πήγε το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων.

Τα Διοικητικά Συμβούλια των τραπεζών συνεδριάζουν για να αποφασίσουν τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα. Το βιβλίο προσφορών κλείνει στις 7 το απόγευμα της Παρασκευής 7 Δεκεμβρίου. Σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας ενέκρινε ομόφωνα τη συμμετοχή του ιδρύματος στο πρόγραμμα επαναγοράς ελληνικών ομολόγων.

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Οικονομικών καταθέτει νομοθετική ρύθμιση για την απαλλαγή από κάθε ευθύνη των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των ελληνικών τραπεζών που θα εγκρίνουν τη συμμετοχή στο πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ