Στουρνάρας: Να συνεχίσει η ΔΕΗ να εισπράττει το ειδικό τέλος ακινήτων

Σε προσωπική υπόθεση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα εξελίσσεται η διαδικασία είσπραξης του ειδικού τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος.

Ο υπουργός Οικονομικών θεωρεί πως η καλύτερη λύση για την κυβέρνηση παραμένει η είσπραξη του τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και για το λόγο αυτό θα αποστείλει επιστολή προς τη διοίκηση της Εταιρείας με την οποία θα ζητά να συνεχιστεί κανονικά η είσπραξή του.

Ο κ. Στουρνάρας είχε το μεσημέρι συνάντηση, στην οποία συμμετείχε και ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός, με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά που του έδωσε την εντολή να προχωρήσει προς αυτή την κατεύθυνση, όπως ανέφερε και ο ίδιος ο υπουργός στις δηλώσεις του έξω από το Μέγαρο Μαξίμου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Στουρνάρα προς τους δημοσιογράφους:

Στουρνάρας: «Δεν έχω ακόμα τίποτα να πω. Κουβεντιάζουμε με τα κόμματα ακόμα».

Δημοσιογράφος: «Θα υπάρξει κατάληξη σήμερα;»

Στουρνάρας: «Αναγκαστικά, γιατί θα πρέπει να κατατεθεί νομοσχέδιο την επόμενη Τρίτη».

Δημοσιογράφος: «Με το θέμα της ΔΕΗ και την πληρωμή του τέλους; Το συζητήσατε μέσα, γιατί ήταν και ο κ. Ζερβός».

Στουρνάρας: «Το συζητήσαμε, βεβαίως».

Δημοσιογράφος: «Και που καταλήξατε;»

Στουρνάρας: «Το υπουργείο Οικονομικών θα στείλει επιστολή στον κ. Ζερβό, που θα του ζητά να συνεχίσει να εισπράττει το τέλος».

Δημοσιογράφος: «19:00 κλείνει το βιβλίο των προσφορών. Έχετε μία εικόνα πώς πηγαίνει αυτή τη στιγμή;»

Στουρνάρας: «Καμία εικόνα ακόμα».

Τέλος, το υπουργείο Οικονομικών θα ασκήσει όλα τα ένδικα μέσα προκειμένου να μην υλοποιηθεί η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που έκρινε παράνομη την είσπραξη του ειδικού τέλους από τη ΔΕΗ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ