Επιστρέφουν στη φύση οι δύο χελώνες καρέτα-καρέτα του ενυδρείου Κρήτης - iefimerida.gr

Επιστρέφουν στη φύση οι δύο χελώνες καρέτα-καρέτα του ενυδρείου Κρήτης

Επιστρέφουν στη φύση οι δύο χελώνες καρέτα-καρέτα του ενυδρείου Κρήτης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ενυδρείο Κρήτης αναμένεται να απελευθερώσει δύο χελώνες καρέτα καρέταστο φυσικό τους περιβάλλον την ερχόμενη εβδομάδα. Οι χελώνες φιλοξενήθηκαν στο Ενυδρείο τραυματισμένες και έμειναν για περίθαλψη για αρκετό χρονικό διάστημα αλλά τώρα έχουν αναρρώσει πλήρως και είναι σε θέση να επιστρέψουν στην θάλασσα.

Οι δύο χελώνες θα απελευθερωθούν την ερχόμενη Τρίτη 11 Δεκεμβρίου και ώρα 12:00, στην παραλία μπροστά από τις εγκαταστάσεις του Cretaquarium.

Η πρώτη χελώνα βρέθηκε στην παραλία των Γουβών Ηρακλείου, με ένα αγκίστρι στον οισοφάγο της στις 28 Μαρτίου 2011 και μεταφέρθηκε στο προσωπικό του Ενυδρείου Κρήτης όπου της έκαναν εγχείρηση για να αφαιρέσουν το αγκίστρι και στη συνέχεια της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες για την ενυδάτωση και ενδυνάμωση της.

Η δεύτερη χελώνα εντοπίστηκε τραυματισμένη από δίχτυα στο λαιμό και στο κεφάλι στην περιοχή Καλό Χωριό του Ν. Λασιθίου, στις 4 Ιουνίου 2012. Παραλήφθηκε από τον αξιωματικό υπηρεσίας του Λιμεναρχείου Αγίου Νικολάου, ελέγχθηκε η κατάστασή της από τον τοπικό κτηνίατρο και μεταφέρθηκε στο Ενυδρείο Κρήτης όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Ο διευθυντής του Ενυδρείου Κρήτης Μιχάλης Παπαδάκης επεσήμανε ότι η ιστορία των δύο χελωνών καρέτα καρέτα που ως γνωστό αποτελεί προστατευόμενο είδος, έρχεται να μας υπενθυμίσει για μια ακόμα φορά την ανάγκη και τον σεβασμό στη θαλάσσια ζωή και να μας ευαισθητοποιήσει σε γενικότερα θέματα προστασίας του θαλασσίου περιβάλλοντος, ενώ ευχαρίστησε θερμά και ονομαστικά όλους εκείνους που η άμεση και πολύτιμη βοήθειά τους είχε σαν αποτέλεσμα τη σωτηρία των δύο χελωνών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ