Η λιτότητα-εξολοθρευτής αναγέννησε την Ακροδεξιά στην Ελλάδα, λέει το New Statesman - iefimerida.gr

Η λιτότητα-εξολοθρευτής αναγέννησε την Ακροδεξιά στην Ελλάδα, λέει το New Statesman

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το βρετανικό περιοδικό για την πολιτική και την οικονομία New Statesman που τον Ιούνιο του 2012 εξαπέλυσε «βάναυση» επίθεση κατά της καταστροφικής για την Ευρώπη πολιτικής αυστηρής λιτότητας της Μέρκελ, απεικονίζοντάς την ως «Εξολοθρευτή», ξαναχτυπά...

Στο στόχαστρό του βάζει αυτή τη φορά το «πείραμα λιτότητας» και πώς αυτό οδήγησε στην άνοδο της άκρας δεξιάς στην Ελλάδα.

Με γενικό τίτλο εξωφύλλου «Προειδοποίηση για τη Βρετανία;», το περιοδικό αναλύει, μέσω του ρεπόρτερ Ντάνιελ Θρίλινγκ, το καθεστώς βίας και ξενοφοβίας της Ελλάδας, το οποίο προϊδεάζει τις επερχόμενες κοινωνικο-πολιτικές κρίσεις στις πρωτεύουσες της Ευρώπης από την Αθήνα και τη Λισαβόνα μέχρι το Λονδίνο.

Ο Βρετανός δημοσιογράφος συνομιλεί με τον Μανώλη Γλέζο για τις πολιτικές εξελίξεις και τα προγράμματα των μεγάλων κομμάτων στην Ελλάδα, περιγράφει εκ νέου πώς χώρες σαν την Ελλάδα και την Ιταλία μπήκαν παράνομα στο ευρώ, παραποιώντας τα δημοσιονομικά τους στοιχεία, επισημαίνει την ιδιαιτερότητα της Χρυσής Αυγής σε σχέση με τις άλλες ακροδεξιές οργανώσεις της Ευρώπης, υπογραμμίζει τις σχέσεις μελών της Χρυσής Αυγής με το κράτος, τις οποίες μαρτυρούν «καταγεγραμμένα περιστατικά συνεργασίας με αστυνομικούς ώστε να γίνονται επιθέσεις κατά αριστερών διαδηλωτών» και, τέλος, κάνει αναφορά στις ερχόμενες αντιφασιστικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ