Box Office: Ταινία της χρονιάς οι Πειρατές

Η εισπρακτικότερη ταινία της χρονιάς έγιναν οι νέοι Πειρατές της Καραϊβικής, που ελλείψει ανταγωνισμού έμειναν ακλόνητοι στην κορυφή των ταμείων του Σαββατοκύριακου για δεύτερη βδομάδα, φτάνοντας τα 276,4 χιλ εισιτήρια στο σύνολο σε μόλις δέκα μέρες προβολής.

Δεύτερο τετραήμερο πλιάτσικου πέρασαν οι Πειρατές της Καραϊβικής στην κορυφή των ταμείων, με τον Captain Jack να εκμεταλλεύεται την έλλειψη ανταγωνισμού για να μαζέψει άλλα 64 χιλ εισιτήρια, σημειώνοντας πτώση 58% σε σχέση με το πρώτο του τετραήμερο --ποσοστό βαρύ, αλλά αναμενόμενο μετά από τόσο εκρηκτικό άνοιγμα. Μαζεύοντας πάντως άλλα 122,3 χιλ, οι τέταρτοι Πειρατές όχι μόνο έγιναν η ταχύτερα ανερχόμενη ταινία της χρονιάς, αλλά σκαρφάλωσαν και στην κορυφή των επιδόσεων του 2011 απ' το δεκαήμερό τους κιόλας, με σύνολο 276,4 χιλ εισιτηρίων.

Στα ανοίγματα της εβδομάδας, το The Tree of Life έκανε συμπαθές ξεκίνημα για το είδος της ταινίας του, το διχασμό της κριτικής και το βάρος του Φοίνικα, κόβοντας 11,8 χιλ εισιτήρια σε 21 οθόνες, έστω κι αν ήταν όλες αθηναϊκές όπως επεσήμαναν οι οργίλοι βορειοελλαδίτες ανταποκριτές. Όπως ήταν αναμενόμενο τα And Soon the Darkness και The Experiment καταποντίστηκαν με 3 χιλ και 926 εισιτήρια από 17 και 6 άτυχες αίθουσες αντίστοιχα. Σε παλιότερους τίτλους το Fast Five φαίνεται να έχει τραβήξει χειρόφρενο απ' τα 6,9 χιλ που μάζεψε σε 44 οθόνες (208,9 χιλ σύνολο), το Insidious που έκοψε 3,3 χιλ σε 18 αίθουσες (31,1 χιλ σύνολο), μαζεύει ότι μπορεί μέχρι να σκάσει ο Carpenter μεθαύριο, ενώ Red Riding Hood με 1,1 χιλ σε 11 αίθουσες (111,5 χιλ σύνολο) και Thor με 1,2 χιλ σε 9 (124,7 χιλ σύνολο) φαίνονται να ετοιμάζονται επίσης για παρκάρισμα, εν όψει της αναμέτρησης των Kung Fu Panda 2 και The Hangover Part II που αναμένεται σαρωτική την ερχόμενη Πέμπτη.

Πηγή: Movies for the Masses

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ