Στον αέρα το Τέλος Ακινήτων – Δεν ξέρουν πως να εισπράξουν το χαράτσι - iefimerida.gr

Στον αέρα το Τέλος Ακινήτων – Δεν ξέρουν πως να εισπράξουν το χαράτσι

Στον αέρα το Τέλος Ακινήτων – Δεν ξέρουν πως να το εισπράξουν
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Μπροστά στο ενδεχόμενο να τιναχθεί στον αέρα ο προγραμματισμός των εσόδων από το Τέλος Ακινήτων που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ, βρίσκεται το υπουργείο Οικονομικών, καθώς όπως διαπιστώθηκε σε ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών με τη συμμετοχή νομικών συμβούλων του Δημοσίου αλλά και του προέδρου της Εταιρίας, υπάρχουν σοβαρά νομικά προβλήματα, που απορρέουν από το σκεπτικό αλλά και από την εφαρμογή της επίμαχης απόφασης του Πρωτοδικείου, το οποίο έκρινε ότι δεν μπορεί να εισπράττεται το Τέλος μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Όπως ανέφερε υψηλόβαθμο στέλεχος της ΔΕΗ, οι πρώτες κινήσεις που θα κάνει το Δημόσιο, συνεπικουρούμενο από τη ΔΕΗ, είναι να προχωρήσει σε αναίρεση της επίμαχης απόφασης έτσι ώστε η εκδίκαση να πάει απευθείας στον Άρειο Πάγο, ζητώντας παράλληλα την αναστολή της εκτέλεσης της απόφασης του Πρωτοδικείου.

Το πρώτο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το υπουργείο Οικονομικών είναι τι θα γίνει έως ότου αποφασίσει ο Άρειος Πάγος, δηλαδή εάν μπορεί να συνεχίσει η ΔΕΗ να αποστέλλει λογαριασμούς με το Τέλος ή όχι, κάτι για το οποίο αναμένεται γνωμοδότηση από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.

Το δεύτερο και σοβαρότερο πρόβλημα θα προκύψει εάν ο Άρειος Πάγος κρίνει ότι το Τέλος θα πρέπει να συνδεθεί υποχρεωτικά από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ- και όχι προαιρετικά όπως ισχύει σήμερα- αφού σε μια τέτοια περίπτωση θα πρέπει να αναλάβει το ίδιο το υπουργείο Οικονομικών να στήσει «μηχανισμό» αποστολής των χρεωστικών σημειωμάτων και μάλιστα με διαδικασίες- εξπρές έτσι ώστε να μην καθυστερήσει ακόμα περισσότερο η είσπραξη για το 2012 και το 2013.

Σημειώνεται ότι η βάση δεδομένων που έχει το ΚΕΠΥΟ με βάση τα Ε9 ΔΕΝ είναι συμβατό με τα στοιχεία της ΔΕΗ, άρα θα πρέπει πριν στηθεί ο όποιος μηχανισμός από το υπουργείο Οικονομικών, να στείλει η ΔΕΗ τη δική της βάση δεδομένων!!!!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ