Ολες οι αποφάσεις για το νέο φορολογικό -Ποιοι κερδίζουν, ποιοι χάνουν - iefimerida.gr

Ολες οι αποφάσεις για το νέο φορολογικό -Ποιοι κερδίζουν, ποιοι χάνουν

Ολες οι αποφάσεις για το νέο φορολογικό -Ποιοι κερδίζουν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά από πολλές παλινδρομήσεις και χιλιάδες προσθαφαιρέσεις η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών φαίνεται να κατέληξε στη δοσολογία του νέου φορολογικού νομοσχεδίου που προκαλεί πολλές αντιδράσεις και ακόμη περισσότερες συζητήσεις.

Ετσι, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μετά και τις συζητήσεις του με τον πρωθυπουργό κατέληξε στις προτάσεις που θα θέσει σήμερα υπόψιν των εκπροσώπων των κομμάτων που στηρίζουν τη συγκυβέρνηση και κυρίως αυτών του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς που έχουν εκφράσει και τις σημαντικότερες αντιρρήσεις.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τις τελευταίες πληροφορίες η διακομματική επιτροπή θα κληθεί σήμερα να τοποθετηθεί επί τριών συγκεκριμένων ζητημάτων που αποτελούν τις τελικές -έως τώρα τουλάχιστον- κυβερνητικές θέσεις.

Σύμφωνα με αυτές:

  • Καταργείται το γενικό αφορολόγητο των 5.000 ευρώ.και αντικαθίσταται με την κλιμακωτή ελάφρυνση που φτάνει έως και τα 1.950 ευρώ για εισοδήματα έως και τις 42.000. Δηλαδή, έως τις 18.000 ισχύει ολόκληρο. Από τις 18έως τις 29.000 μειώνεται κατά 50 ευρώ για κάθε 1.000 ευρώ εισοδήματος και έως τις 42.000 μειώνεται κατά 100 ευρώ για κάθε 1.000 ευρώ.
  • Οι φορολογικοί συντελεστές γίνονται τελικά τρεις.
  • Ο ανώτατος συντελεστής θα είναι το 40% και όχι το 45% και θα ισχύει για εισοδήματα από τις 40.000 ευρώ και άνω και όχι από τις 48.000 ευρώ που θα ίσχυε -όπως λεγόταν- ο συντελεστής 45%.
  • Δεν θα κοπούν τα επιδόματα των πολυτέκνων
  • Το τέλος επιτηδεύματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες αυξάνονται από τα 500 στα 650ευρώ, χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν υπάρχει ειδική μέριμνα για τους νέους.
  • Το τέλος για τις επιχειρήσεις διπλασιάζεται και ανέρχεται στα 1.000 ευρώ.
  • Τα ενοίκια θα φορολογούνται αυτοτελώς με συντελεστή 10%. Αυτό ευνοεί όσους έχουν υψηλά εισοδήματα καθώς έως τώρα αθροίζονταν στη γενική κλίμακα, αλά επιβαρύνει όσους είχαν εισόδημα μόνον από ενοίκια και δεν πλήρωναν φόρο λόγω των φοροαπαλλαγών
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ