Να συνεχίσει να εισπράττει το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ θέλει το Δημόσιο - iefimerida.gr

Να συνεχίσει να εισπράττει το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ θέλει το Δημόσιο

Να συνεχίσει να εισπράττει το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ θέλει το Δημόσιο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στην κυβέρνηση η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που «απαγκιστρώνει» τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος από το ειδικό τέλος ακινήτων.

Για το λόγο αυτό, το Δημόσιο θα καταθέσει άμεσα αίτηση αναστολής εκτέλεσης της απόφασης του Πρωτοδικείου και αίτηση αναίρεσης της απόφασης στον Άρειο Πάγο.

Σε αυτά κατέληξαν η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και η διοίκηση της ΔΕΗ μετά από σύσκεψη που είχαν, έπειτα από την απόφαση που έκρινε παράνομη την είσπραξη του ΕΕΤΗΔΕ μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Αυτό που δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα είναι αν η ΔΕΗ θα συνεχίσει να χρεώνει στους καταναλωτές το τέλος ακινήτων με τους λογαριασμούς που εκδίδονται στο μεσοδιάστημα, δηλαδή από τώρα μέχρι να εκδοθούν οι δικαστικές αποφάσεις. Απάντηση σε αυτό αναμένεται να δώσει άμεσα το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους με γνωμοδότησή του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ