Τρίζει η κυβέρνηση Μόντι - Έχασε τη στήριξη της κεντροδεξιάς - iefimerida.gr

Τρίζει η κυβέρνηση Μόντι - Έχασε τη στήριξη της κεντροδεξιάς

Τρίζει η κυβέρνηση Μόντι - Έχασε τη στήριξη της κεντροδεξιάς
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη στήριξη της κεντροδεξιάς έχασε το κόμμα του Μάριο Μόντι, αφού πριν απο λίγο ο Μαουρίτσιο Γκασπάρι, εκπρόσωπος του κόμματος Λαού της Ελευθερίας του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στην Γερουσία, γνωστοποίησε ότι «το κόμμα του από εδώ και στο εξής επιλέγει την αποχή σε ό,τι αφορά την στάση του απέναντι στην κυβέρνηση του Μάριο Μόντι».

Το γεγονός αυτό ταράζει τα νερά στην πολιτική σκηνή της γειτονικής χώρας, αφού σύμφωνα με παρατηρητές, μπορεί να ανοίξει άμεσα τον δρόμο για την προκήρυξη πρόωρων βουλευτικών εκλογών, τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο του 2013.

Παράλληλα ο επικεφαλής του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος Πιερλουίτζι Μπερσάνι, δήλωσε ότι «απόψε θα συνεδριάσει με τους εκπροσώπους του κόμματός του στην βουλή και στην γερουσία και θα προσπαθήσει να καταλάβει αν υφίσταται ακόμη η κυβερνητική πλειοψηφία».

Από τη μεριά της η Άννα Φινοκιάρο, εκπρόσωπος των Δημοκρατικών στην γερουσία, τόνισε ότι «θεωρεί ότι ο Μάριο Μόντι θα έπρεπε να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο», ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο παραίτησης της κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ