Χάθηκαν 60 εκατ. ευρώ του ΕΣΠΑ για την υγεία, το 2011 - iefimerida.gr

Χάθηκαν 60 εκατ. ευρώ του ΕΣΠΑ για την υγεία, το 2011

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανεκμετάλλευτα έμειναν 60 εκατ. ευρώ του προγράμματος ΕΣΠΑ 2007- 2013 που προορίζονταν για τον ευαίσθητο και υπερχρεωμένο τομέα της Υγείας. Οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν κατάφεραν μέχρι το τέλος του 2011, οπότε και έληγε η προθεσμία για την υποβολή προτάσεων, να απορροφήσουν τα κονδύλια.

Μετά και την τελευταία αναθεώρηση του κοινοτικού προγράμματος τα χαμένα 60 εκατ. προωθήθηκαν τελικά σε άλλο τομέα. Ετσι, όπως αναφέρει το capital.gr, από τα 328 εκατ. ευρώ που ήταν ο αρχικός προϋπολογισμός των κοινοτικών κονδυλίων, ο τομέας της Υγείας έμεινε με 268 εκατ.

Αλλά και αυτά τα χρήματα «λιμνάζουν» μέχρι σήμερα. Ένα μόλις χρόνο πριν ολοκληρωθεί το τρέχον πρόγραμμα του ΕΣΠΑ έχει απορροφηθεί μόνο το 10% των κονδυλίων, παρά το γεγονός ότι το σύστημα Υγείας παρουσιάζει τεράστιες ελλείψεις λόγω της μη επαρκούς χρηματοδότησης.

Κατά τη χτεσινή παρουσίαση του επικαιροποιημένου προγράμματος δράσεων για την καλύτερη αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων το υπουργείο προανήγγειλε νέες δράσεις για τη διετία 2013-14 όπως:

  • η χορήγηση «εισιτηρίου ελεύθερης πρόσβασης» ετήσιας διάρκειας σε ανασφάλιστους μακροχρόνια άνεργους και σε οικογένειες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας εμβολιασμοί των παιδιών ανασφάλιστων οικογενειών
  • κατάρτιση και πρακτική άσκηση νέων ανέργων γιατρών και νοσηλευτών
  • άμεση υποστήριξη του ΕΟΠΥΥ
  • βελτιστοποίηση της λειτουργίας των νοσοκομείων για τις προμήθειες
  • ανάπτυξη ενός συστήματος «υγείας κατ' οίκον» για τους χρόνια πάσχοντες
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ