Ο πρόεδρος του Μεξικού στη σχολή της Γιάννας στο Χαρβαρντ - iefimerida.gr

Ο πρόεδρος του Μεξικού στη σχολή της Γιάννας στο Χαρβαρντ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο απερχόμενος Πρόεδρος του Μεξικού Φελίπε Καλντερόν θα είναι ο πρώτος δικαιούχος (fellow) του Διεθνούς Προγράμματος Αγγελοπούλου για Δημόσιους Ηγέτες στο Kennedy School του Χάρβαρντ.

Μετά την ολοκλήρωση της 6ετους θητείας του στην Προεδρία του Μεξικού, ο κ.Καλντερόν θα ξεκινήσει στο Kennedy School (του οποίου υπήρξε απόφοιτος) από τον Ιανουάριο του 2013 και θα παραμείνει μέχρι τον Δεκέμβριο. Στον Φελίπε Καλντερόν πιστώνεται η στροφή της οικονομίας της χώρας του προς αναπτυξιακή κατεύθυνση, αλλά και η προώθηση μεταρρυθμίσεων στη δημόσια Υγεία και τη μεταναστευτική πολιτική. Του αναγνωρίζεται επίσης η σταθερή καταπολέμηση της εγκληματικότητας που αποτελούσε μάστιγα για το Μεξικό.

«Με ιδιαίτερη συγκίνηση θα γυρίσω στο Harvard Kennedy School μόλις τελειώσει η προεδρική θητεία μου. Αυτή η ευκαιρία να λειτουργήσω ως fellow θα μου επιτρέψει να αναστοχασθώ τα 6χρόνια της Προεδρίας μου, να συναντηθώ με διδάσκοντες και φοιτητές του Χάρβαρντ και να δουλέψω σε μελέτες που θα αναδείξουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίσαμε και στις πολιτικές λύσεις που δώσαμε στα χρόνια μου», δήλωσε ο κ. Καλντερόν.

Από την πλευρά της η Γιάννα Αγγελοπούλου χαιρέτισε την επιλογή λέγοντας ότι «η χρονιά που θα περάσει εκεί θα του δώσει μια σημαντική ευκαιρία να συναντήσει και να ανταλλάξει απόψεις με ανθρώπους, να μελετήσει ζητήματα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον γι αυτόν, για το Μεξικό και για όλες τις αναπτυσσόμενες χώρες».

Το Πρόγραμμα Αγγελοπούλου δίνει την ευκαιρία σε ηγετικές προσωπικότητες που ολοκληρώνουν την θητεία τους στην πολιτική και στον δημόσιο χώρο να αποκτήσουν ολοκληρωμένη αντίληψη, του πώς θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν πρακτικά την πείρα τους σε μελλοντικές δραστηριότητες δημόσιου ή κοινωφελούς συμφέροντος. Το Πρόγραμμα ανακοινώθηκε το 2011 στην ετήσια συνάντηση του Clinton Global Initiative, από την Γιάννα Αγγελοπούλου, τον Μπιλ Κλίντον και τον Πρύτανη του Kennedy School του Χάρβαρντ Ντέιβιντ Ελγουντ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ