Οι «κρεμαστοί κήποι» του Λος Άντζελες δίνουν άλλη όψη στην πόλη [εικόνες] - iefimerida.gr

Οι «κρεμαστοί κήποι» του Λος Άντζελες δίνουν άλλη όψη στην πόλη [εικόνες]

Οι «κρεμαστοί κήποι» του Λος Άντζελες δίνουν άλλη όψη στην πόλη [εικόνες]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι πινακίδες είναι σύνηθες εργαλείο της διαφήμισης, που συμβάλλει στην παρουσίαση των προϊόντων σε εθνικές οδούς και δρόμους ταχείας κυκλοφορίας. Για τον καλλιτέχνη Στίβεν Γκλάσμαν όμως, η πινακίδα είναι ένας καμβάς και ένα δυναμικό εργαλείο για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της ρύπανσης, που αυξάνονται καθώς οι πόλεις μεγαλώνουν.

Το καλύτερο μέρος για να πειραματιστεί με την ιδέα του ήταν προφανώς το Λος Άντζελες. Η περιοχή αυτή διασχίζεται από περίπου δύο εκατομμύρια αυτοκίνητα κάθε μέρα, πολλά από τα οποίες περνούν από δεκάδες διαφημιστικές πινακίδες.

Η Media Summit, μία εταιρία που κατασκευάζει διαφημιστικές πινακίδες και έχει έδρα το Λος Άντζελες, πρόσφερε στον Γκλασμαν μία παλιά πινακίδα σε κεντρική λεωφόρο της περιοχής για να πειραματιστεί. Έτσι ο Γκλασμαν την στόλισε, αλλά αντί για μια διαφήμιση, την γέμισε με μπαμπού και άλλα ενδημικά φυτά που καταβροχθίζουν το διοξείδιο του άνθρακα και δημιουργούν μικρές δροσερές «ανάσες» ζωής στο περιβάλλον.

Τώρα ο Γκλασμαν προωθεί την ιδέα αυτή με σκοπό μέχρι την Άνοιξη να έχει γεμίσει την περιοχή κρεμαστούς κήπους που θα καθαρίζουν την «μπουκωμένη» από τα αυτοκίνητα και το καυσαέριο ατμόσφαιρα.

Αν όλα πάνε σύμφωνα με το πρόγραμμα, το έργο θα μπορούσε να εξαπλωθεί και σε άλλα μέρη του Λος Άντζελες και αργότερα και σε άλλες πόλεις. «Πολύ γρήγορα θα βάλουμε τους ανθρώπους σε μία διαδικασία σκέψης, ώστε να φτιάχνουν τέτοιους κήπους οι ίδιοι.» εξηγεί ο Γκλασμαν «Ωστόσο η κατασκευή τους θα είναι μάλλον ακριβή. Τα πραγματικά φιλόδοξα πράγματα, είναι συνήθως ακριβά»

Οι «κρεμαστοί κήποι» του Λος Άντζελες δίνουν άλλη όψη στην πόλη [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Οι «κρεμαστοί κήποι» του Λος Άντζελες δίνουν άλλη όψη στην πόλη [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Οι «κρεμαστοί κήποι» του Λος Άντζελες δίνουν άλλη όψη στην πόλη [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Οι «κρεμαστοί κήποι» του Λος Άντζελες δίνουν άλλη όψη στην πόλη [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Οι «κρεμαστοί κήποι» του Λος Άντζελες δίνουν άλλη όψη στην πόλη [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ