Ρομπότ κολυμβητής «βάζει τα γυαλιά» στον Φελπς και σπάει το ρεκόρ Γκίνες - iefimerida.gr

Ρομπότ κολυμβητής «βάζει τα γυαλιά» στον Φελπς και σπάει το ρεκόρ Γκίνες

Ρομπότ κολυμβητής «βάζει τα γυαλιά» στον Φελπς
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Πάπα Μάου, το «ακούραστο» ρομπότ της Liquid Robotics, έθεσε ψηλά τον πήχη των ρεκόρ Γκίνες, αφού ήταν το πρώτο ρομπότ που διέσχισε «κολυμπώντας» μία απόσταση 16.668 χιλιομέτρων φτάνοντας από το Σαν Φρανσίσκο στην Αυστραλία.

Ουσιαστικά το απίστευτο ρομπότ πέρασε από τη μία άκρη του Ειρηνικού στην άλλη διανύοντας 16.668 χιλιόμετρα – περίπου 9.000 ναυτικά μίλια – και μετά από ένα χρόνο κολύμβησης ολοκλήρωσε πρόσφατα το ταξίδι του, συλλέγοντας παράλληλα πολύτιμα στοιχεία για τη θερμοκρασία, την αλμυρότητα και το οικοσύστημα του Ειρηνικού.

Το μοντέλο PacX Wave Glider πήρε την ονομασία Πάπα Μάου από τον θαλασσοπόρο Πίους «Μάου» Πιαϊλούνγκ από την Μικρονησία και η περιπέτειά του στα νερά του Ειρηνικού Ωκεανού ήταν πραγματικά εντυπωσιακή.

«Το ρομπότ ξεπέρασε θυελλώδεις καταιγίδες, απέκρουσε επιθέσεις καρχαριών, παρέμεινε περισσότερες από 365 ημέρες στη θάλασσα, περιπλανήθηκε γύρω από το Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο και τελικώς έφτασε στον προορισμό του, στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας» ανακοίνωσε η κατασκευάστρια εταιρεία.

Εκτός από το Πάπα Μάου, η Liquid Robotics έχει κατασκευάσει άλλα τρία ρομπότ – κολυμβητές και τα έχει ήδη ρίξει στο νερό. Το πρώτο αναμένεται να φτάσει στην Αυστραλία στις αρχές του 2013, το δεύτερο κολυμπάει προς την Ιαπωνία ενώ το τρίτο αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα και σταμάτησε στη Χαβάη για επισκευή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ