Εκδίδεται αύριο στη Χάγη ο Μλάντιντς - iefimerida.gr

Εκδίδεται αύριο στη Χάγη ο Μλάντιντς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το συμβούλιο εφετών του ειδικού δικαστηρίου της Σερβίας για εγκλήματα πολέμου απέρριψε ως αβάσιμη την έφεση κατά της έκδοσης του Ράτκο Μλάντιτς στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY) και επιβεβαίωσε ότι έχουν εκπληρωθεί οι όροι για την έκδοσή του στη Χάγη, δήλωσε πριν από λίγο η εκπρόσωπος του δικαστηρίου Ντούσιτσα Ρίστιτς.

Συνεπώς, η απόφαση για την έκδοση του κατηγορούμενου για γενοκτονία και εγκλήματα πολέμου, πρώην διοικητή του στρατού των Σέρβων της Βοσνίας τίθεται σε ισχύ και αναμένεται να προωθηθεί στην υπουργό Δικαιοσύνης, Σνέζανα Μάλοβιτς προς υπογραφή, πρόσθεσε η κ. Ρίστιτς. Για λόγους ασφαλείας δεν αναμένεται να γνωστοποιηθεί ο χρόνος μεταφοράς του κατηγορούμενου στη Χάγη.

Σύμφωνα με δηλώσεις,σέρβου δικαστικού αξιωματούχου που δεν κατονομάζεται, η έκδοση Μλάντιτς στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία είναι πιθανόν να πραγματοποιηθεί εντός των προσεχών 24 ωρών, δήλωσε σήμερα

"Θα πραγματοποιηθεί εντός των επομένων 24 ωρών, μόλις η έφεση φθάσει στο δικαστήριο, και αυτό θα γίνει σήμερα", δήλωσε ο αξιωματούχος.

"Το τριμελές δικαστήριο θα αποφασίσει με συνοπτικές διαδικασίες επί της εφέσεως, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα την απορρίψουν, ο υπουργός Δικαιοσύνης θα υπογράψει τα έγγραφα έκδοσης και θα φύγει",πρόσθεσε.

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο απήγγειλε κατηγορίες κατά του Ράτκο Μλάντιτς για γενοκτονία κατά τη διάρκεια της 43μηνης πολιορκίας του Σαράγεβο και της σφαγής 8.000 ανθρώπων στη Σρεμπρένιτσα κατά τη διάρκεια του πολέμου της Βοσνίας (1992-1995).

Ο Ράτκο Μλάντιτς οδηγήθηκε νωρίς σήμερα το πρωί, με αστυνομική συνοδεία, στον τάφο της κόρης του, σε νεκροταφείο του Βελιγραδίου, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της σερβικής εισαγγελίας για εγκλήματα πολέμου Μπρούνο Βέκαριτς. Στη συνέχεια ο Ράτκο Μλάντιτς επέστρεψε στο κελί του, στο κέντρο κράτησης του δικαστηρίου της Σερβίας για εγκλήματα πολέμου.

Ο ίδιος ο Ράτκο Μλάντιτς ζήτησε να επισκεφθεί τον τάφο της κόρης του Ανα, η οποία αυτοκτόνησε το 1994.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ