Πορείες στη μνήμη Γρηγορόπουλου –Φρούριο η Αθήνα - Κλείνει το Μετρό - iefimerida.gr

Πορείες στη μνήμη Γρηγορόπουλου –Φρούριο η Αθήνα - Κλείνει το Μετρό

Δύο πορείες στη μνήμη Γρηγορόπουλου –Φρούριο η Αθήνα -Κλείνει το Μετρό
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επί ποδός βρίσκεται η αστυνομία στην πρωτεύουσα αφού έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις στο κέντρο της πόλης για την επέτειο της δολοφονίας του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Το πρώτο ραντεβού είναι στις 11 το πρωί στα Προπύλαια από φοιτητές και μαθητές, ενώ στο ίδιο σημείο θα συγκεντρωθούν αριστερές οργανώσεις, συλλογικότητες και μαζικοί φορείς και θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή.

Την ίδια ώρα έχει σημάνει συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ καθώς υπάρχουν φόβοι πως οι κουκουλοφόροι θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν τις εκδηλώσεις μνήμης από τη δολοφονία του μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου προκειμένου να «κάψουν» την Αθήνα. Ετσι θα ληφθούν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Ήδη έχει δοθεί εντολή από την ΕΛ.ΑΣ και στις 10 το πρωί οι σταθμοί του Μετρό στο Σύνταγμα και στο Πανεπιστήμιο θα κατεβάσουν ρολά. Την ίδια στιγμή η Βουλή θα μετατραπεί ξανά σε απόρθητο φρούριο, αφού τα κιγκλιδώματα και ο φράκτης θα τοποθετηθούν στις γνωστές θέσεις, ενώ κλούβες των ΜΑΤ θα κλείνουν όλες τις προσβάσεις προς το Κοινοβούλιο.

Παράλληλα διμοιρίες των ΜΑΤ θα βρίσκονται σχεδόν σε κάθε στενό με σκοπό να προλάβουν τυχόν επιθέσεις κουκουλοφόρων με βόμβες μολότοφ και πέτρες. Από νωρίς το πρωί άνδρες των ομάδων ΔΙ.ΑΣ και ΔΕΛΤΑ θα οργώνουν με τις μοτοσικλέτες το κέντρο της Αθήνας, θα πραγματοποιούν ελέγχους σε όποιους θεωρηθούν ύποπτοι, ενώ θα προχωρούν και σε προληπτικές προσαγωγές.

Η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δεν θέλει σε καμία περίπτωση να επαναληφθούν οι εικόνες του παρελθόντος, όπου η Αθήνα είχε παραδοθεί στις φλόγες.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ