Γερμανία: Πρόταση υπουργών για να τεθεί εκτός νόμου το ακροδεξιό κόμμα - iefimerida.gr

Γερμανία: Πρόταση υπουργών για να τεθεί εκτός νόμου το ακροδεξιό κόμμα

Γερμανία: Πρόταση υπουργών για να τεθεί εκτός νόμου το ακροδεξιό κόμμα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την απόφαση να καταθέσουν πρόταση για λήψη νέων εναντίον του ακροδεξιού Εθνικού Δημοκρατικού Κόμματος (NPD) πήραν οι υπουργοί Εσωτερικών των κρατιδίων της Γερμανίας.

Το επόμενο βήμα είναι να παραπέμψουν οι πρωθυπουργοί των κρατιδίων το θέμα στη Δικαιοσύνη. Στη συνέχεια, αφού οι πρωθυπουργοί συμφωνήσουν να ζητήσουν να τεθεί εκτός νόμου το NPD, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα κληθεί να δώσει το πράσινο φως για να ξεκινήσουν οι νομικές διαδικασίες, κάτι που, σύμφωνα με νομικούς κύκλους, ενδέχεται να πάρει χρόνια μέχρι να ολοκληρωθεί.

Το NPD φέρεται να συνδέεται με νεοναζιστικές οργανώσεις και αυτοαποκαλείται «πατριωτική δύναμη», ενώ έχει χαρακτηριστεί ρατσιστικό, αντισημιτικό και ρεβιζιονιστικό.

Πριν από δέκα χρόνια, είχε γίνει πάλι προσπάθεια να τεθεί εκτός νόμου, αλλά το Ανώτατο Δικαστήριο της Γερμανίας έκρινε ανεπαρκείς τις αποδείξεις για την αντιδημοκρατική του στάση.

«Εγώ η ίδια και οι αρμόδιοι υπουργοί εξετάζουμε ακόμη αν μπορούμε να υπερβούμε τους κινδύνους που συνεπάγεται η διαδικασία απαγόρευσης του NPD», δήλωσε χαρακτηριστικά η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρέπει να καταπολεμήσουμε τον ακροδεξιό εξτρεμισμό στη Γερμανία. Απλώς θέλω να έχουμε καλές προοπτικές αν επιδιώξουμε την απαγόρευση του NPD».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ