Ποιες λέξεις διαβάστηκαν περισσότερο στο διαδικτυακό λεξικό Merriam-Webster - iefimerida.gr

Ποιες λέξεις διαβάστηκαν περισσότερο στο διαδικτυακό λεξικό Merriam-Webster

Ποιες λέξεις διαβάστηκαν περισσότερο στο διαδικτυακό λεξικό Merriam-Webster
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα λήμματα «σοσιαλισμός» και «καπιταλισμός» συμβουλεύτηκαν περισσότερο οι χρήστες του διαδικτυακού λεξικού Merriam-Webster μέσα στο 2012 και ιδιαίτερα την περίοδο των αμερικανικών προεδρικών εκλογών.

«Διαπιστώσαμε μία σημαντική αύξηση των αναζητήσεων για τον ''σοσιαλισμό'' την ίδια την ημέρα των εκλογών, όμως το γενικότερο ενδιαφέρον για τις δύο λέξεις αυτές δεν μειώθηκε καθ' όλη τη διάρκεια του έτους», επεσήμανε ο Πέτερ Σοκολόφσκι, εκ των συντακτών του σημαντικότερου αμερικανικού διαδικτυακού λεξικού, το οποίο κάθε χρόνο δημοσιεύει τις «10 πρώτες λέξεις της χρονιάς».

Ο Σοκολόφσκι υπογράμμισε πως οι χρήστες συμβουλεύτηκαν τα δύο αυτά λήμματα κυρίως στο διάστημα γύρω από τα συνέδρια Δημοκρατών και Ρεπουμπλικάνων, τις τηλεμαχίες για τις προεδρικές εκλογές και όποτε τα μέσα ενημέρωσης κάλυπταν τη θεματολογία για τη μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας. «Η αναζήτηση μίας λέξης συχνά μας οδηγεί να συμβουλευτούμε και την άλλη», πρόσθεσε.

«Είναι συναρπαστικό να βλέπει κανείς πόσο η γλώσσα μπορεί να επιδράσει στους χρήστες μας έπειτα από μία δημόσια συζήτηση, ή μία ομιλία», πρόσθεσε από την πλευρά το ο Τζον Μ. Μόρς, πρόεδρος και εκδότης του Merriam-Webster και συμπλήρωσε: «Με τον σοσιαλισμό και τον καπιταλισμό είναι σαφές πως πολύς κόσμος ανέτρεξε στο λεξικό προκειμένου να διαφωτιστεί σχετικά με τα σχόλια που συχνά περιστοιχίζουν αυτές τις λέξεις».

Κάποιες άλλες λέξεις που μπαίνουν στην πρώτη δεκάδα των περισσότερων αναζητήσεων είναι και ο γαλλικής προέλευσης όρος touché, η λέξη «δημοκρατία», η γερμανική schadenfreude (χαιρεκακία), η malarkey (μπουρδολογία) -μία λέξη που εκστόμισε ο αντιπρόεδρος Τζον Μπάιντεν κατά την τηλεοπτική του μονομαχία με τον αντίπαλο διεκδικητή Πολ Ράιαν-, η «παγκοσμιοποίηση», η επίσης γαλλικής ρίζας bigot ή intolerant (μισαλλόδοξος).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ