ΣΕΒ: Παράδειγμα προς αποφυγή το προσχέδιο του νέου φορολογικού - iefimerida.gr

ΣΕΒ: Παράδειγμα προς αποφυγή το προσχέδιο του νέου φορολογικού

ΣΕΒ: Παράδειγμα προς αποφυγή το προσχέδιο του νέου φορολογικού
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την αντίθεσή του σε όσα περιελάμβανε το προσχέδιο του νέου φορολογικού συστήματος εξέφρασε σήμερα το ΣΕΒ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών «το ανωμάλως αποσυρθέν προσχέδιο του νέου φορολογικού συστήματος αποτελούσε παράδειγμα προς αποφυγήν, τόσο ως προς τη λογική του όσο και ως προς τη διαδικασία του. Η φορολογική μεταρρύθμιση δεν μπορεί να γίνει χωρίς τη συμμετοχή εκείνων που γνωρίζουν καλύτερα την πραγματικότητα της αγοράς και της οικονομίας».

Επίσης, επισημαίνουν πως παρ' όλο που η ανάγκη πραγματικής φορολογικής μεταρρύθμισης αποτελεί επείγουσα προτεραιότητα, η κυβέρνηση έχει εκφυλιστεί σ' ένα σήριαλ λογιστικών αναζητήσεων και μικροπολιτικών ελιγμών.

Σύμφωνα με τον ΣΕΒ το φορολογικό σύστημα πρέπει να έχει τα εξής χαρακτηριστικά:

  • Να είναι σταθερό και απλό, προκειμένου να εμπεδώνει αίσθημα ασφάλειας και προοπτικής στις παραγωγικές δυνάμεις και σε όλους τους φορολογούμενους.
  • Να είναι διάφανο και δίκαιο, ώστε να μην υποθάλπει τη φοροδιαφυγή.
  • Να αποτελεί μοχλό ανάπτυξης, καταργώντας τα αντικίνητρα στην ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, την εξωστρέφεια της επιχειρηματικής δράσης και την καινοτομία.
  • Να έχει αναδιανεμητικά χαρακτηριστικά αλλά ταυτόχρονα να στηρίζει την επένδυση και την αποταμίευση- που είναι η βάση της ελπίδας μας για ανάκαμψη.
  • Να πάψει να έχει το χαρακτήρα φοροεπιδρομής σε βάρος όσων είναι συνεπείς και στέκονται ακόμη στα πόδια τους.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ