Ο Στουρνάρας στο Μαξίμου με δύο νέα σενάρια για την άρση του αδιεξόδου στο φορολογικό - iefimerida.gr

Ο Στουρνάρας στο Μαξίμου με δύο νέα σενάρια για την άρση του αδιεξόδου στο φορολογικό

Ο Στουρνάρας στο Μαξίμου για τις τελευταίες λεπτομέρειες του φορολογικού
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά συναντάται απόψε στις 20:00 ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας για να συζητήσουν την άρση του αδιεξόδου που έχει προκύψει από τις έντονες αντιδράσεις του ΠΑΣΟΚ της ΔΗΜΑΡ και βουλευτών της ΝΔ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η κυβέρνηση συζητά να προτείνει στους εταίρους της δύο αλλαγές σε σχέση με τα ήδη γνωστά για την ανώτατη κλίμακα του 45% και τη φορολόγηση των τριτέκνων και των πολυτέκνων.

Για το πρώτο θέμα δεν αποκλείεται ο συντελεστής του 45% να μην επιβληθεί ούτε για τα εισοδήματα πάνω από 48.000 ευρώ, αλλά για ακόμη μεγαλύτερα, της τάξης των 55.000 ή και 60.000 ευρώ.

Οσον αφορά τη φορολογία των παιδιών υπάρχει σκέψη να βρεθεί «ισοδύναμο» με την αύξηση του τέλους επιτηδεύματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες, κάτι στο οποίο, όμως, αντιδρούν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, ζητώντας να εξαιρεθούν τουλάχιστον οι νέοι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Η συνάντηση γίνεται και ενόψει της αυριανής συνεδρίασης της διακομματικής για το φορολογικό όπου το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θα παρουσιάσει τις τελικές προτάσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ