Το ΙΚΑ πάει κόντρα στο Διοικητικό Εφετείο για τους «500 της ΑΤΕ» - iefimerida.gr

Το ΙΚΑ πάει κόντρα στο Διοικητικό Εφετείο για τους «500 της ΑΤΕ»

Το ΙΚΑ πάει κόντρα στο Διοικητικό Εφετείο για τους «500 της ΑΤΕ»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την απόφαση να μην ενεργοποιήσει τις αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου, οι οποίες ακυρώνουν τις προσλήψεις 445 διοικητικών και οικονομικών υπαλλήλων πήρε η Διοίκηση του ΙΚΑ.

Ταυτόχρονα, ασκεί έφεση κατά της απόφασης, προκειμένου «να δοθεί ο εύλογος χρόνος στην κυβέρνηση να σχεδιάσει και να επεξεργαστεί το πλαίσιο της αιτούμενης νομοθετικής διάταξης και να προβεί στις αναγκαίες διευθετήσεις με την Τρόικα».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ιδρύματος, η Διοίκηση προέβη στην ενέργεια αυτή με στόχο «την προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος με τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των Υπηρεσιών του και την απρόσκοπτη καταβολή του δώρου των Χριστουγέννων και των συντάξεων μηνός Ιανουαρίου στις προβλεπόμενες ημερομηνίες».

Παράλληλα, η Διοίκηση του Ιδρύματος ζητά από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης νομοθετική διάταξη, η οποία θα διασφαλίζει τη μη απομάκρυνση των 445 διοικητικών και οικονομικών υπαλλήλων της σειράς 9Κ του ΑΣΕΠ και την άμεση πρόσληψη στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ του συνόλου των 883 επιτυχόντων στο διαγωνισμό της 8Κ του ΑΣΕΠ, ενώ προωθεί αίτημα στην κυβέρνηση για κάλυψη έστω και μερικώς των 2.138 κενών οργανικών θέσεων του Ιδρύματος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ