Εκοιμήθη ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιγνάτιος - iefimerida.gr

Εκοιμήθη ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιγνάτιος

Εκοιμήθη ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιγνάτιος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απεβίωσε σε ηλικία 92 ετών ο εκατοστός εβδομηκοστός Πατριάρχης Αντιοχείας Ιγνάτιος. Ο Πατριάρχης άφησε τη τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο της Βηρυτού όπου εισήχθη την Τρίτη έπειτα από εγκεφαλικό επεισόδιο.

Ο Ιγνάτιος ο Δ', γόνος αραβικής ορθόδοξης οικογένειας, γεννήθηκε το 1920 στο Μχάρντεϊ της Συρίας και στράφηκε από πολύ μικρή ηλικία στην εκκλησία.

Σπούδασε Φιλολογία στη Βηρυτό και το 1945 πήγε στο Παρίσι, όντας χειροτονημένος διάκονος, όπου φοίτησε στο Θεολογικό Ινστιτούτο του Αγίου Σεργίου.

Με την επιστροφή του ίδρυσε την Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή στο Μπαλαμάντ του Λιβάνου. Το 1961 χειροτονήθηκε Επίσκοπος και το 1970 εξελέγη Μητροπολίτης Λαοδικείας στη Συρία.

Στις 2 Ιουλίου εκλέγεται πατριάρχης της Μεγάλης Θεουπόλεως Αντιοχείας Συρίας, Αραβίας, Κιλικίας, Ιβηρίας, Μεσοποταμίας και πάσης Ανατολής.

Η ελληνορθόδοξη Εκκλησία της Αντιοχείας είναι μια από τις 14 αυτοκέφαλες Εκκλησίες της ανατολικής ορθόδοξης κοινότητας με ένα εκατομμύριο πιστούς η πλειονότητα των οπίων ζει στη Συρία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ