Άρον-άρον εγκαταλείπουν η μία μετά την άλλη οι πολυεθνικές τη Νότια Ευρώπη - iefimerida.gr

Άρον-άρον εγκαταλείπουν η μία μετά την άλλη οι πολυεθνικές τη Νότια Ευρώπη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έπειτα από μία δεκαετία συνεχούς δραστηριοποίησής τους στη Νότια Ευρώπη, ωθούμενες από το κλίμα προσδοκιών για ανάπτυξη που γεννούσε η νεότευκτη νομισματική ένωση, αρχίζουν να αποχωρούν πλέον η μία μετά την άλλη οι μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες.

Για δραματικές διαστάσεις του φαινομένου κάνει λόγο η εφημερίδα Wall Street Journal, καθώς η Kimberly-Clark Corp (παραγωγή βρεφικών πανών Huggies στην Ευρώπη), η Alcoa Inc (παγκόσμιος κολοσσός αλουμινίου με έδρα τις ΗΠΑ) και ο γαλλικός όμιλος PPR SA (είδη πολυτελείας) μειώνουν σταδιακά τη δραστηριότητά τους ή αποχωρούν ολοκληρωτικά από τις χώρες της Νότιας Ευρώπης.

Ειδικοί αναλυτές εκτιμούν ότι οι μαζικές αναχωρήσεις δεν ευνοούν καθόλου την προοπτική εξόδου των οικονομιών της Νότιας Ευρώπης από την ύφεση, καθώς θα σημάνουν την συρρίκνωση των κεφαλαίων, των καινοτομιών και της τεχνογνωσίας.

Αιτία του προβλήματος, όπως σημειώνει η εφημερίδα, είναι τα σκληρά μέτρα λιτότητας που έχουν επιφέρει σοβαρή πτώση της κατανάλωσης.

Η εικόνα που σκιαγραφεί η αμερικανική εφημερίδα για την πολιτική και οικονομική κατάσταση στη Νότια Ευρώπη είναι κάτι παραπάνω από δυσοίωνη: σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της BDO, επικεφαλής μεγάλων πολυεθνικών θεωρούν ότι είναι πιο επικίνδυνο να επενδύσει κανείς στην Ελλάδα απ' ό,τι στη Συρία και στην Ισπανία απ' ό,τι στην Αίγυπτο...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ