Απίστευτο αίτημα στην Google να λογοκρίνει το Amazon, το iTunes και την Guardian!

Να κατεβάσει από τα αποτελέσματα της αναζήτησης, νόμιμες ιστοσελίδες γνωστών sites όπως το CBS και το iTunes, εφημερίδες όπως η Guardian αλλά και από το Facebook ζητούν μεγάλα αμερικάνικα στούντιο με τη δικαιολογία ότι παραβιάζουν τα πνευματικά τους δικαιώματα.

Την είδηση αποκάλυψε το TorrentFreak με βάση στοιχεία που δημοσιεύει η ίδια η Google για τις αιτήσεις που λαμβάνει στα πλαίσια του αμερικάνικου νόμου Digital Millennium Copyright Act (DMCA). Οι περίεργες αιτήσεις προέρχονται από την άγνωστη οργάνωση “Yes It Is – No Piracy” που φέρεται ότι εκπροσωπεί τα αμερικάνικα στούντιο.

Για παράδειγμα, για την Lionsgate ζήτησε να κατεβούν σελίδες με παράνομα αντίγραφα της ταινίας Cabin in the Woods, αλλά και συνδέσμους για νόμιμες σελίδες στο Amazon και το iTunes.



Αντίστοιχα, για την 20th Century Fox ζητήθηκε να κατεβούν σύνδεσμοι για σελίδες με την ταινία Prometheus ανάμεσα στους οποίους και η Verizon που νόμιμα διανέμει την ταινία. Ακόμα, ζητήθηκε να κατέβει ο σύνδεσμος προς μια ιστοσελίδα της Wikipedia που αναφέρεται στην ταινία Family Guy!

Ακόμα, η BBC Films φέρεται να ζητά να κατεβούν σύνδεσμοι σε σελίδες με σχόλια στο Facebook, αλλά και σε άρθρα στην εφημερίδα Guardian και στον Independent για την ταινία Ill Manors. Προφανώς, καμία από αυτές τις σελίδες δεν περιέχει αντίγραφα της ταινίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ