Ποιά είναι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη, οικολόγος, ανύπαντρη μητέρα και επαναστάτρια - iefimerida.gr

Ποιά είναι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη, οικολόγος, ανύπαντρη μητέρα και επαναστάτρια

Ηρώ Διώτη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την αποκαλούν «η αμαζόνα του Τσίπρα» με τις τσιρίδες που βγάζει ή «η σπανιόλα του ΣΥΡΙΖΑ» για τις άστοχες στυλιστικές επιλογές. Μιλάει σαν μηχανή, κοιτάει κλεφτά, δεν μιλάει σε άνθρωπο, δεν καταδέχεται ποτέ να κοιτάξει στα μάτια τους συναδέλφους βουλευτές των «αστικών κομμάτων». Η Ηρώ Διώτη εκλέγεται στον κάμπο της Θεσσαλίας και ο Αλέξης Τσίπρας την προώθησε να εκλεγεί την περασμένη Κυριακή στο νέο κεντρικό όργανο του κόμματος που θα μεταμορφώσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κυβερνητικό κόμμα.

Γεννήθηκε στο Χολαργό και σπούδασε στο τμήμα των Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Στις εκλογές του 2007 σε ηλικία 26-27 ετών κατέβηκε υποψήφια στις εκλογές αλλά έχασε την έδρα σε ένα ολονύκτιο θρίλερ καταμέτρησης ψήφων. Εργαζόταν στον ιδιωτικό τομέα ως οικονομολόγος και παινεύεται ότι εκπροσωπεί την «γενιά των 700 ευρώ».

Γαλουχήθηκε στο πνεύμα των ριζοσπαστικών ρευμάτων της Γένοβα -Κάτω ο καπιταλισμός, κάτω τα μονοπώλια-και με μια κόκκινη παντιέρα ξεκίνησε να γυρίσει τον κόσμο παρασυρμένη από τα επαναστατικά ταξίδια της δεκαετίας του '90 και γοητεύτηκε από τα αντιρατσιστικά κινήματα που ανθούσαν την εποχή εκείνη.

Στυλ έφηβης επαναστάτριας

Οταν πρωτοβγήκε βουλευτής έμπαινε στην ολομέλεια με τζιν και μποτάκια, του στυλ «είμαι αντισυμβατική και το δείχνω». Είχε τον αέρα φοιτήτριας που βρίσκεται σε δεκαπενταμελές στο αμφιθέατρο. Της άρεσε να θυμίζει πασιονάρια ίσως από τη σοβιετική επανάσταση, ίσως από τη τον Μάη του '68, με μια δόση από φεμινιστικό κίνημα της Αμερικής στις αρχές του περασμένου αιώνα. Η παρουσία της και οι ομιλίες της στην Ολομέλεια έχουν, πάντως , κάτι από τον εφηβικό ρομαντισμό της Αριστεράς του '80:

  • έκανε ερωτήσεις και ζητούσε να αναγνωριστούν οι τρανσέξουαλ σε θέματα εργασίας
  • Αγαπάει τα αδέσποτα ζώα που πιστεύει ότι έχουν αισθήματα καθώς και ότι όλα τα κακά «ξεκινούν από την έλλειψη κουλτούρας συμβίωσης με άλλα γένη»
  • στις ομιλίες της επικαλείται την γερμανίδα επαναστάτρια Ρόζα Λούξεμπουργκ (σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα)
  • επικαλείται τα γνωστά συνθήματα περί «εξαπάτησης του ελληνικού λαού» που τα ακούμε και από το ΚΚΕ
  • Αγαπάει τους μετανάστες και ζήτησε με ερώτησή της στις 11 Αυγούστου 2012 να σταματήσει η επιχείρηση Ξένιος Ζευς
  • Μισεί την Αστυνομία και φωτογραφήθηκε να ορμάει σε αστυνομικούς στο Σύνταγμα

Σκιώδης υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Στο οργανόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ η Ηρώ Διώτη είναι υπεύθυνη του τομέα Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Κι εδώ δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί της. Πιστεύει ότι η ιδιωτικοποίηση ή η αξιοποίηση λιμανιών, ΕΥΔΑΠ, αεροδρομίων, κτιρίων και ενέργειας πρέπει να σταματήσει ΑΜΕΣΩΣ και εξηγεί:

«Πρόκειται για αρπαγή της δημόσιας περιουσίας (λιμάνια, νερά, αεροδρόμια, κτίρια, ενέργεια) και αρπαγή της αξιοπρέπειας μας, ώστε ο λαός αυτός να μείνει εύκολο θύμα στους επενδυτές». Οταν η Ηρώ γίνει υπουργός Περιβάλλοντος τι θα λέει;

Η πολιτική και οικονομική της ανάλυση είναι απλοϊκή. Πώς θα λύσει η Ελλάδα το οικονομικό της πρόβλημα; Η Ηρώ Διώτη έχει την απάντηση:

«Πάρτε τα χρήματα απ' τις τράπεζες και δώστε τα στους φτωχούς» είπε στην ομιλία της στη Βουλή στις 22 Ιουνίου 2011. Και το τεκμηρίωσε ως εξής:

«Πάρτε τα χρήματα από τους πλούσιους, τις μεγάλες επιχειρήσεις και τις τράπεζες και δώστε τα στους φτωχούς, μην έρχεστε με τα μνημόνια και τα μεσοπρόθεσμα να διαιωνίσετε την αδικία που εσείς δήθεν διαπιστώνετε».

Οσο για τους μεγαλοαγρότες της Θεσσαλίας που εισέπραξαν δισ. επιδοτήσεων τις τελευταίες δεκαετίας χωρίς να φορολογούνται η Ηρώ Διώτη όχι μόνο δεν διαμαρτύρεται αλλά είναι εναντίον της φορολόγησής τους!

Ελεύθερη μητέρα

Είναι από τα «μυστικά» που δεν κρύβει η Ηρώ Διώτη, όπως δεν κρύβεται άλλωστε η ευτυχία μιας μέλλουσας μαμάς είναι η εγκυμοσύνη της.

Οπως έγραψε το Thessalianews.gr η ίδια δεν αναφέρεται στο ζήτημα: «Περισσότερα πάντως δεν θέλησε να μας πει αφήνοντάς μας με την απορία για το όνομα του μπαμπά. Τώρα, αν επίκειται γάμος ή αν η Ηρώ θα γίνει η πρώτη ανύπαντρη μητέρα βουλευτής στο Ελληνικό κοινοβούλιο, δεν μπορέσαμε να το... εκμαιεύσουμε.

Φυσικά, οι ευχές του Thessalianews.gr είναι εγκάρδιες: Καλή λευτεριά Ηρώ...»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ