Ένα δισ. ευρώ φόρους χρωστούν οι Dolce & Gabbana - Κινδυνεύουν με 5 χρόνια φυλακή - iefimerida.gr

Ένα δισ. ευρώ φόρους χρωστούν οι Dolce & Gabbana - Κινδυνεύουν με 5 χρόνια φυλακή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ξεκίνησε στο Μιλάνο η δίκη του διάσημου διδύμου σχεδιαστών Ντομένικο Ντόλτσε και Στέφανο Γκαμπάνα (ιδρυτών του οίκου Dolce & Gabbana) για συνολική φοροδιαφυγή ύψους 400 εκ. ευρώ ο καθένας και 200 εκ. ευρώ για την εταιρία τους.

Όλα τα φώτα της δημοσιότητας είναι και πάλι στραμμένα πάνω στο σχεδιαστικό δίδυμο των Ντόλτσε & Γκαμπάνα τους οποίους η ιταλική δικαιοσύνη μάλλον σκοπεύει να τιμωρήσει παραδειγματικά προκειμένου να συμμορφωθούν και οι υπόλοιποι επώνυμοι φοροφυγάδες.

Συγκεκριμένα το δίδυμο κατηγορείται πως το 2004 πούλησε τα δυο brand του (D&G και Dolce & Gabbana) σε μια μητρική εταιρία στο Λουξεμβούργο (με πολύ χαμηλό τίμημα) προκειμένου να μειώσει δραστικά το ποσό των φόρων που θα καλούνταν να πληρώσουν. Μια εξαιρετικά συνηθισμένη πρακτική στην γείτονα χώρα και όχι μόνο.

Η έρευνα για την συγκεκριμένη υπόθεση ξεκίνησε το 2007 και ολοκληρώθηκε το 2011 με απόφαση υπέρ των κατηγορουμένων. Κάτι που ήρθε να ανατρέψει το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας κάνοντας τον Γκαμπάνα τόσο έξαλλο που άρχισε να τουιτάρει ότι σκέφτεται να εγκαταλείψει για πάντα τα πάτρια εδάφη.

Στην πρώτη ακρόαση, που έλαβε χώρα πριν λίγες μέρες, οι συνήγοροι των σχεδιαστών ζήτησαν την ακύρωση ολόκληρης της δίκης επικαλούμενοι δικαστικές παρατυπίες.

Κάτι που δεν αναμένεται σε καμία περίπτωση να συμβεί καθώς και το ποσό που διακυβεύεται είναι τεράστιο (1 δις ευρώ) και η κοινή γνώμη χρειάζεται να βρει εν μέσω κρίσης τον αποδιοπομπαίο τράγο της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ