Ποιος λογαριασμός στο Twitter αναμένεται να σπάσει όλα τα ρεκόρ; - iefimerida.gr

Ποιος λογαριασμός στο Twitter αναμένεται να σπάσει όλα τα ρεκόρ;

Ποιος λογαριασμός στο Twitter αναμένεται να σπάσει όλα τα ρεκόρ;
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Όταν πριν από λίγο καιρό ο Πάπας Βενέδικτος XVI ανακοίνωσε πως θα αποκτήσει λογαριασμό στο site κοινωνικής δικτύωσης Twitter, ξέσπασε ένας πόλεμος ανάμεσα σε αυτούς που τάσσονται υπέρ και αυτούς που εκτιμούν πως δεν θα έπρεπε να γίνει κάτι τέτοιο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Βατικανού, η κίνηση αυτή έγινε σε μια προσπάθεια να επεκταθεί η παρουσία της Kαθολικής Eκκλησίας στο Διαδίκτυο, ενώ ο λογαριασμός @pontifex θα ξεκινήσει να... tweetάρει από τις 12 Δεκεμβρίου.

Αυτό δεν εμποδίζει όμως τους χιλιάδες καθολικούς από όλο τον κόσμο να ακολουθήσουν τον Πάπα στο Twitter, αρκετοί από τους οποίους έχουν ήδη στείλει τα ερωτήματά τους στο hashtag #askpontifex. Μάλιστα οι απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα θα αποτελέσουν και τα πρώτα tweets του Πάπα.

Μέχρι στιγμής, το account του Ποντίφικα ακολουθούν σχεδόν 425.000, με τους αναλυτές να εκτιμούν πως θα σπάσει κάθε ρεκόρ από... ακόλουθους, ξεπερνώντας κατά πολύ τους διάσημους αστέρες της μουσικής που βρίσκονται στην κορυφή της λίστας.

Ποιους ακολουθεί όμως ο Πάπας

Αυτό που ξεχωρίζει κανείς μόλις βλέπει το προφίλ του Ποντίφικα είναι τα προφίλ που ακολουθεί. Είναι επτά και όλα αποτελούν τις... ειδικές εκδόσεις του @pontifex, τις επτά γλώσσες που θα μεταδίδονται τα μηνύματα του προκαθήμενου της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας.

Συγκεκριμένα, τα μηνύματα του Πάπα θα γίνονται στα αγγλικά, τα ισπανικά, τα ιταλικά, τα πορτογαλικά, τα γερμανικά, τα πολωνικά, τα αραβικά και τα γαλλικά, ενώ αναμένεται να προστεθούν και άλλες γλώσσες στο μέλλον.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ