Στα 9,4 δισ. ευρώ έφτασαν τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Δημοσίου προς ιδιώτες - iefimerida.gr

Στα 9,4 δισ. ευρώ έφτασαν τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Δημοσίου προς ιδιώτες

Στα 9
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η στάση πληρωμών που εφαρμόζει το Δημόσιο στην αποπληρωμή των χρεών του προς τους ιδιώτες, αυξάνει συνεχώς το ύψος των ληξιπρόθεσμων χρεών.

Συγκεκριμένα, αυξήθηκαν περίπου κατά 150 εκατομμύρια ευρώ μέσα σε ένα μήνα και έφτασαν στα 9,461 δισ. ευρώ τον Οκτώβριο, από 9,310 δισ. ευρώ που ήταν το Σεπτέμβριο.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους το μεγαλύτερο ποσό αφορά οφειλές ύψους 4,6 δισ. ευρώ των ασφαλιστικών ταμείων, εκ των οποίων τα 2,3 δισ. ευρώ είναι χρέη του ΕΟΠΥΥ. Επιπλέον 1,4 δισ. ευρώ είναι από οφειλές του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων για την εξόφληση εφάπαξ και 755,9 εκατ. ευρώ επιστροφές φόρων που οφείλει το δημόσιο.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, η κυβέρνηση έχει θέσει ως στόχο την εξόφληση των οφειλών του Δημοσίου έως το τέλος του 2013, ενώ ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει δηλώσει πως ένα μέρος της δόσης των 33,4 δισ. ευρώ που θα λάβει το Δεκέμβριο η Ελλάδα θα δοθεί για αυτό το σκοπό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ