Οι «κόκκινες γραμμές» του ΠΑΣΟΚ για το φορολογικό νομοσχέδιο - iefimerida.gr

Οι «κόκκινες γραμμές» του ΠΑΣΟΚ για το φορολογικό νομοσχέδιο

Οι «κόκκινες γραμμές» του ΠΑΣΟΚ για το φορολογικό νομοσχέδιο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι συζητήσεις για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο συνεχίζονται προκειμένου να υπάρξει η απαραίτητη σύγκλιση των προτάσεων του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τα στελέχη των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση συνεργασίας.

Από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ, έχει εκφράσει την κατηγορηματική του αντίθεση με την πρόσθετη φορολογική επιβάρυνση και εκτιμά πως μέσα από ένα δίκαιο και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα θα μπορέσει ο τόπος να ξαναβρεί τον δρόμο προς την ανάπτυξη, σημειώνοντας ωστόσο πως θα πρέπει να προστατευτεί η μεσαία τάξη.

Μάλιστα, σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση από την Ιπποκράτους, το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να στηρίξει στο Κοινοβούλιο τις ρυθμίσεις για το φορολογικό, αν δεν υπάρξουν οι παρακάτω αλλαγές:

Κλιμάκια φορολόγησης

Με δεδομένο ότι η προτεινόμενη αναθεώρηση στις κλίμακες μισθωτών και συνταξιούχων δεν αποφέρει πρόσθετα φορολογικά έσοδα σε σύγκριση με την ισχύουσα, το ΠΑΣΟΚ προτείνει να διατηρηθεί η ισχύουσα που είναι αύξουσα και προοδευτική. Τονίζει, παράλληλα, ότι στην κλίμακα αυτή ο ανώτατος φόρος είναι το 45% και ισχύει για εισοδήματα άνω των 100 χιλ.

Παιδιά

Η αυστηρή δημοσιονομική προσαρμογή των τελευταίων δυόμιση χρόνων επιβάλλει η φορολογική πολιτική να λαμβάνει υπόψη της και κοινωνικές ανάγκες με προτεραιότητα τη στήριξη των οικογενειών και ιδιαίτερα των πολυμελών. Από το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουν πως η πρόταση του υπ. Οικονομικών οδηγεί σε αδιέξοδο την μέση ελληνική οικογένεια και προτείνουν να διατηρηθεί το υφιστάμενο καθεστώς φορολογικής αντιμετώπισης των τέκνων των μισθωτών.

Νέοι και άνεργοι

Προκειμένου να στηριχθούν νέοι και άνεργοι στο ξεκίνημα της επαγγελματικής δραστηριότητάς τους σε περίοδο βαθιάς ύφεσης και εκτεταμένης ανεργίας το ΠΑΣΟΚ προτείνει την ένταξή τους στο φορολογικό καθεστώς των μισθωτών για τα 5 πρώτα χρόνια ή εναλλακτικά να υπάγονται στη φορολογική κλίμακα της επιχειρηματικής δραστηριότητας μειωμένης κατά 50% (13%).

Αγρότες

Για την φορολόγηση των αγροτικών εισοδημάτων τα στελέχη της Ιπποκράτους είναι αντίθετα στην πρόταση της κυβέρνησης για λογιστικό προσδιορισμό όλων των αγροτικών εισοδημάτων και την τήρηση βιβλίων εσόδων-εξόδων χωρίς καμία ελάφρυνση. Προτείνουν να οριστεί όριο ελάχιστο για την τήρηση βιβλίων. Το όριο αυτό μπορεί να οριστεί μέσω του ποσού επιστροφής του Φ.Π.Α που έλαβαν το προηγούμενο έτος π.χ. 2.000 ή εναλλακτικά να ληφθεί υπόψη η επιδότηση, ή συνδυασμός και των δύο με στόχο να τύχουν απαλλαγής οι έχοντες ακαθάριστα έσοδα κάτω από 20.000 ευρώ.

Τόκοι στεγαστικών δανείων

Τέλος, από το ΠΑΣΟΚ εκφράζουν την αντίθεσή τους στην πρόθεση της κυβέρνησης να καταργηθεί η έκπτωση φόρου από τους τόκους των στεγαστικών δανείων και ζητούν τη διατήρησης της έκπτωσης με 5%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ