Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων δίνει ρευστό για τα νέα έργα του Μετρό - iefimerida.gr

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων δίνει ρευστό για τα νέα έργα του Μετρό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες που απαιτούνταν και εντός της επόμενης εβδομάδας θα ξεκινήσει η εκταμίευση της δανειακής σύμβασης μεταξύ της ΕΤΕπ και της εταιρείας ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ.

Η εν λόγω δανειακή σύμβαση είναι 30ετούς διάρκειας, προβλέπει 10ετή περίοδο χάριτος και επιτόκιο δανεισμού (που είναι σταθερό για όλη την διάρκεια του δανείου) ανέρχεται σε 3.743%, ενώ το ποσό που θα εκταμιευτεί άμεσα ανέρχεται σε 250 εκατ. ευρώ.

Μετρό Πειραιά

Η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων προγραμματίζει για το α΄ δίμηνο του 2013 την εκταμίευση της δανειακής σύμβασης για το έργο της επέκτασης της γραμμής 3 του Μετρό προς Πειραιά, ύψους 250 εκατ. ευρώ.

Το ποσό αυτό αποτελεί την α' δόση από το σύνολο της εγκεκριμένης από την ΕΤΕπ πίστωσης για το έργο αυτό, ύψους 550 εκατ. ευρώ, ενώ παράλληλα, τους επόμενους μήνες, η εταιρεία προγραμματίζει άμεσα την υπογραφή της δανειακής σύμβασης και για την β' δόση της εγκεκριμένης πίστωσης για το ανωτέρω έργο της επέκτασης προς Πειραιά, ύψους 300 εκ. ευρώ.

Μετρό Θεσσαλονίκης

Επιπλέον, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων εξέτασε όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες και στοιχεία (due diligence), καθώς η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ έχει αιτηθεί από την ΕΤΕπ δάνειο ύψους 400 εκατ. ευρώ για την επέκταση του Μετρό Θεσσαλονίκης προς Καλαμαριά, και η έγκριση από το ΔΣ της Τράπεζας αναμένεται εντός του Φεβρουαρίου του 2013.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ