Τα δέκατα γενέθλιά της γιορτάζει η ελληνική Wikipedia - iefimerida.gr

Τα δέκατα γενέθλιά της γιορτάζει η ελληνική Wikipedia

Τα δέκατα γενέθλιά της γιορτάζει η ελληνική Wikipedia
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η έκδοση της online ελεύθερα προσβάσιμης εγκυκλοπαίδειας γίνεται δέκα χρονών αυτό το Δεκέμβρη, έπειτα από μια ενδιαφέρουσα πορεία που ξεκίνησε στο 2002.

Η Βικιπαίδεια που γράφεται συμμετοχικά και προσφέρει πληθώρα πληροφοριών διαβάζεται περίπου 34.000 φορές την ημέρα ενώ έχει 25 εκατομμύρια θεάσεις σελίδων τον μήνα, ενώ τα περίπου 81.223 λήμματά της τα οποία διαμορφώθηκαν με πάνω από 3,8 εκατομμύρια επεξεργασίες.

Για την ανάπτυξη της διαδικτυακής εγκυκλοπαίδειας έχουν συνεισφέρει αρκετοί από τους 114.912 εγγεγραμμένους, αλλά και πολλοί από τους μη εγγεγραμμένους χρήστες.

Το ψηφιακό περιεχόμενο της Βικιπαίδεια διατίθεται ελεύθερα και μπορεί ο καθένας να το χρησιμοποιήσει, να το αλλάξει, ακόμη και να το εκμεταλλευτεί εμπορικά αρκεί να αναφέρει ότι τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια.

Ωστόσο, παρά τα δέκα συναπτά έτη λειτουργίας της συνεχίζουν να υφίστανται τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και η παγκόσμια Wikipedia και έχουν να κάνουν με αμφιβολίες περί της ορθότητας και αντικειμενικότητας των όσων γράφονται.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ