Απέκλεισαν την Ινδία από τους Ολυμπιακούς Αγώνες - iefimerida.gr

Απέκλεισαν την Ινδία από τους Ολυμπιακούς Αγώνες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με αφορμή την επικείμενη εκλογή Ινδού αξιωματούχου στη θέση του γενικού γραμματέα της επιτροπής, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για διαφθορά, η ΔΟΕ αποφάσισε σε σημερινή συνεδρίασή της στη Λοζάνη τον αποκλεισμό της Ινδίας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Με την απόφαση αυτή παύει κάθε χρηματοδότηση της Ολυμπιακής Επιτροπής της Ινδίας από τη ΔΟΕ, αφαιρούνται όλα τα αξιώματα από τους Ινδούς παράγοντες και απαγορεύεται η συμμετοχή των Ινδών αθλητών υπό τη σημαία της χώρας τους παρά μόνον ως ανεξάρτητοι.

Αιτία της απόφασης υπήρξε ο μοναδικός υποψήφιος για τη θέση του γενικού γραμματέα της Ολυμπιακής Επιτροπής της Ινδίας, Λαλίτ Μπχανότ, ο οποίος παρέμεινε προφυλακισμένος για 11 μήνες, με την κατηγορία της διαφθοράς για τη διοργάνωση των αγώνων της Βρετανικής Κοινοπολιτείας στο Νέο Δελχί, το 2010.

Αποφυλακισμένος και με την εκδίκαση της υπόθεσής του να εκκρεμεί, προχώρησε στην υποβολή υποψηφιότητας για τη θέση του γενικού γραμματέα της Ολυμπιακής Επιτροπής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ