Συνταγή για μπούτι κατσικάκι στη λαδόκολα, χωρίς ενοχές - iefimerida.gr

Συνταγή για μπούτι κατσικάκι στη λαδόκολα, χωρίς ενοχές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επιστροφή στις κλασικές συνταγές, τώρα που χειμώνιασε και τα Χριστούγεννα πλησιάζουν! Σκέτο στη λαδόκολα, με πατάτες στη λαδόκολα ή με πατάτες, δαμάσκηνα και χυμό πορτοκαλιού στη λαδόκολα για πιο Χριστουγεννιάτικο μενού, το κατσικίσιο μπουτάκι ...συγκινεί όταν το γευόμαστε.

Υλικά

1 μπούτι κατσικίσιο

3 σκελίδες σκόρδο

φρέσκο θυμάρι (ή ξηραμένο)

Ελαιόλαδο

Χοντρό αλάτι, πιπέρι

4 φύλλα λαδόκολλας

Προαιρετικά

2 φύλλα δάφνης

1 κιλό πατάτες

1/2 κιλό ξηρά δαμάσκηνα

1 κουταλιά μουστάρδα Dijon καυτερή

1/2 ποτήρι χυμό πορτοκάλι

Εκτέλεση

1. Είναι καλύτερα να έχετε σφίξει το κρέας με σπάγκο πριν ξεκινήσετε

2. Τοποθετήστε το σκόρδο σε «καρφάκια» μέσα στο μπουτάκι

3. Προσθέστε όλα τα υλικά που θέλετε, προαιρετικά

4. Είναι σημαντικό το αλάτισμα. Βάλτε μπόλικο, χοντρό αλάτι

5. Τυλίξτε σφιχτά με τη λαδόκολα, ξαναδέστε με σπάγκο

6. Οσο πιο καλά δεμένο είναι το μπουτάκι, τόσο πιο πολλούς, υπέροχους ζωμούς θα συγκρατήσει

7. Το μπουτάκι πρέπει να μείνει στο φούρνο τουλάχιστον 2 ώρες. Κάθε κιλό και 1 ώρα φούρνος περίπου, στους 200 βαθμούς.

Βγάλτε το στο τραπέζι την τελευταία στιγμή, να μοσχομυρίσουν τα αρωματικά και το σκορδάκι! Οι Γάλλοι λατρεύουν να το τρώνε ροζέ, με τη σάρκα του ελαφρώς ροζ-άψητη, δοκιμάστε το είναι απολαυστικό. Επιπλέον, οι Γάλλοι το σερβίρουν με πράσινα φασολάκια βουτύρου ή με παταούλες στον ατμό.

Σερβίρεται αυστηρά με κόκκινο κρασί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ