Νέα σοκολάτα που δεν λιώνει ούτε στους 40 βαθμούς Κελσίου - iefimerida.gr

Νέα σοκολάτα που δεν λιώνει ούτε στους 40 βαθμούς Κελσίου

Νέα σοκολάτα που δεν λιώνει ούτε στους 40 βαθμούς Κελσίου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για αγορές όπως η Ινδία και η Βραζιλία, όπου το θερμό κλίμα μπορεί να αλλοιώσει το προϊόν, προορίζεται η νέα γενιά σοκολάτας που δεν λιώνει, ακόμα κι αν εκτεθεί στους 40 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τους ερευνητές της γνωστής σοκολατοβιομηχανίας που τη δημιούργησαν, η νέα σοκολάτα μπορεί να πωλείται και σε πιο ψυχρά κλίματα, καθώς σε όλες τις χώρες του κόσμου τα παιδιά πασαλείβονται όταν τρώνε το αγαπημένο γλυκό.

Όπως αναφέρει το «Βήμα», η καινοτομία του νέου γλυκίσματος εντοπίζεται στον τρόπο ανακατέματος του μείγματος της σοκολάτας –βούτυρο κακάο, φυτικά έλαια, γάλα και ζάχαρη– σε ένα μπολ γεμάτο μεταλλικές μπάλες. Μέσω της συγκεκριμένης τεχνικής, οι ερευνητές κατάφεραν να συρρικνώσουν το μέγεθος των σωματιδίων της ζάχαρης με αποτέλεσμα να καλύπτονται από λιγότερα λιπαρά, κάνοντας έτσι το προϊόν λιγότερο «ευαίσθητο» στις υψηλές θερμοκρασίες.

Σημειώνεται ότι μια κλασσική σοκολάτα λιώνει στους 34 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ