Οι εκλεγμένοι, οι «αυλικοί» και ο ενδοκυβερνητικός εμφύλιος... - iefimerida.gr

Οι εκλεγμένοι, οι «αυλικοί» και ο ενδοκυβερνητικός εμφύλιος...

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σειρά συσκέψεων με υπουργούς του είχε χθες στο γραφείο του στη Βουλή ο πρωθυπουργός, την ώρα που μαινόταν ένα εσωκομματικό μέτωπο επίθεσης κατά του Δημήτρη Δρούτσα...Η πρώτη σύσκεψη είχε να κάνει με την τριτοβάθμια εκπαίδευση, εξού και η παρουσία της υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου, του υφυπουργού Γιάννη Πανάρετου και του Ειδικού Γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης Βασίλη Παπάζογλου. Η δεύτερη έγινε παρουσία των υπουργών Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου, Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Επικρατείας Χάρη Παμπούκη, Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου και Θαλασσίων Υποθέσεων Γιάννη Διαμαντίδη, καθώς και του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Μπεγλίτη. Αντικείμενο ήταν τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και Ελευσίνας, όπου φαίνεται ότι τη "νομική διάσταση"' που έχει προκύψει μεταξύ των δύο εμπλεκόμενων εταιριών, της γερμανικής και της αραβικής επί συμβάσεων που έχουν υπογράψει, θα κληθεί να λύσει ο Χάρης Παμπούκης, γνωστός για τις νομικές του γνώσεις. Επιπλέον, αποφασίστηκε τα υπουργεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Θαλασσίων Υποθέσεων να αναλάβουν να εκπονήσουν από κοινού μία μελέτη για θέματα της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης και ευρύτερα της σχετικής βιομηχανίας.

Όλοι εναντίον Δρούτσα

Την ίδια στιγμή, εντός του ΠΑΣΟΚ είχε ξεσπάσει ένας ιδιότυπος πόλεμος κατά του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα, με αφορμή τις δηλώσεις του περί ανάγκης αλλαγής του πολιτικού συστήματος και της εικόνας του βουλευτή ως καθεστώτος. Ακούγοντας τις προτάσεις του περί "διαλείμματος" μετά από δύο θητείες, αποποίησης του βουλευτικού αξιώματος του υπουργού, τέλους στα βουλευτικά αυτοκίνητα, ενιαίου μισθολογίου για τους βουλευτές κ.λπ., πρώτος αντέδρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας, θυμίζοντας πως ο κ.Δρούτσας δεν είναι εκλεγμένος βουλευτής, "δεν έχει την επαφή εκείνη με την κοινωνία" και "καλά θα έκανε να ασχοληθεί με τα προβλήματα του υπουργείου και να αφήσει τους βουλευτές που αυτήν τη στιγμή τραβάνε τον δικό τους Γολγοθά, που πρέπει να στηρίζουν το μνημόνιο, ενώ πιθανά έχουν και αντιρρήσεις και άλλες οπτικές". Σημείωσε δε ότι "καλό θα είναι κάποιοι που δεν έχουν μπει σε όλη αυτή τη διαδικασία, ενώ είναι υπουργοί, να μας αφήσουν να κάνουμε τη δουλειά μας ήρεμα και χωρίς τέτοιου είδους παρεμβάσεις στην πιο επικίνδυνη και πιο κρίσιμη στιγμή για την ΚΟ και για τη χώρα". Επί της ουσίας, δε, αναρωτήθηκε "τι θα πει δύο θητείες; Ο ελληνικός λαός αν θέλει να σε στείλει σπίτι σου, σε στέλνει".

"Άδειασμα" όμως επιφύλασσε στον υπουργό Εξωτερικών και ο Γιώργος Πεταλωτής. "Ο κ.Δρούτσας εξέφρασε τις προσωπικές απόψεις του στο πλαίσιο μίας δημοσιογραφικής συζήτησης για το πολιτικό σύστημα", είπε, ενώ σε συνέντευξή του νωρίτερα είχε υποστηρίξει με νόημα ότι τα έξοδα των βουλευτών είναι πολλά... Ότι "τα θέματα του πολιτικού συστήματος, της σύνθεσης της Βουλής, του ρόλου του βουλευτή δεν ανοίγουν με αυτό τον τρόπο, ούτε τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή που ζητούμε από το σύνολο των βουλευτών να σηκώσουν ένα βάρος που πολλές φορές δεν τους αναλογεί", υποστήριξε και η Άννα Διαμαντοπούλου, δηλώνοντας και εκείνη πως είναι δρώσα βουλευτής και καθημερινά έρχεται σε επαφή με τον κόσμο, και υποδεικνύοντας έτσι την ενόχληση κορυφαίων (εκλεγμένων) υπουργών από τη συμπεριφορά του πρωθυπουργού να λαμβάνει αποφάσεις σε συνεννόηση μόνο με εξωκοινοβουλευτικούς και "αυλικούς" του υπουργούς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ