Αυτά είναι τα 5 πιο περίεργα θεματικά πάρκα στον κόσμο [εικόνες] - iefimerida.gr

Αυτά είναι τα 5 πιο περίεργα θεματικά πάρκα στον κόσμο [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τι θα ήταν ο καπιταλισμός, ο σοβιετικός σοσιαλισμός και ο φασισμός δίχως τα θεματικά πάρκα, τα πολυκαταστήματα και τις υπερλεωφόρους τους, αυτά τα σύγχρονα θεαματικά στρατόπεδα εγκεφαλικού μασάζ των μαζών; Ιδού μερικά κορυφαία δείγματα τέχνης «γιγαντιαίων» διαστάσεων...

Πάρκο Γκρούτας, Λιθουανία

Γνωστό και ως «Κόσμος του Στάλιν», το Γκρούτας Παρκ είναι ένας κήπος με γλυπτά μερικές δεκάδες χιλιόμετρα από το Βίλνιους. Εκεί θα βρει κανείς μεγάλο αριθμό μαρμάρινων ομοιωμάτων που απεικονίζουν κομμουνιστές ηγέτες, συμπεριλαμβανομένων των Μαρξ, Στάλιν, Λένιν και του πατέρα Ιωσήφ. Παρόμοιο πάρκο υπάρχει και στη Βουδαπέστη (Memento Park).

Αυτά είναι τα 5 πιο περίεργα θεματικά πάρκα στον κόσμο [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Η Χώρα του Έρωτα, Νότια Κορέα

Νοτιοκορεατική ατραξιόν με 140 γλυπτά – μερικά εκ των οποίων είναι διαδραστικά – σε ποικίλες ερωτικές στάσεις. Η είσοδος απαγορεύεται για άτομα κάτω των 18 ετών.

Αυτά είναι τα 5 πιο περίεργα θεματικά πάρκα στον κόσμο [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Το Βασίλειο των Μικρών Ανθρώπων, Κίνα

Αυτό το μάλλον αμφιλεγόμενο θεματικό πάρκο, το οποίο βρίσκεται κοντά στην πόλη Κουνμίνγκ, απαιτεί όλοι οι εργαζόμενοι σε αυτό να είναι νάνοι... Το προσωπικό τραγουδάει και χορεύει για τους επισκέπτες, στήνοντας αυτοσχέδιες σκηνοθεσίες ιστοριών και παραμυθιών. Έχει δεχτεί κριτική για το γεγονός ότι αντιμετωπίζει το νανισμό ως θέαμα για διασκέδαση.

Αυτά είναι τα 5 πιο περίεργα θεματικά πάρκα στον κόσμο [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Η Πολιτεία των Παιδιών, Αργεντινή

Βρίσκεται στην Λα Πλάτα της Αργεντινής και περιέχει όλα τα στοιχεία-κλειδιά μιας πραγματικής πόλης σε παιδικό... μέγεθος: κοινοβούλιο, δικαστικό μέγαρο, αεροδρόμιο, ξενοδοχεία, κτλ. Άνοιξε το 1951 από τον Χουάν Περόν και, σύμφωνα με το μύθο, από εκεί εμπνεύστηκε ο Ουόλτ Ντίσνεϊ για να δημιουργήσει την Ντισνεϊλαντ.

Αυτά είναι τα 5 πιο περίεργα θεματικά πάρκα στον κόσμο [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Ντουμπάιλαντ, Ντουμπάι

Αν καταφέρει να ολοκληρωθεί ποτέ, λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, το Ντουμπάιλαντ αναμένεται να επισκιάσει κάθε άλλο πάρκο στον κόσμο, καθώς θα έχει στοιχίσει περισσότερο από 64 δισ. δολάρια και θα περιλαμβάνει ένα πλήρες θεματικό πάρκο εμπνευσμένο από τον κινηματογραφικό κόσμο της Warner Brothers και της Universal Studios, πολυάριθμες αθλητικές εγκαταστάσεις, δεκάδες πολυκαταστήματα και μία γιγάντια ρόδα με περιφέρεια 185 μέτρων.

Αυτά είναι τα 5 πιο περίεργα θεματικά πάρκα στον κόσμο [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ