Η Αθήνα έχει τις χειρότερες συνθήκες διαβίωσης στη Δυτική Ευρώπη - iefimerida.gr

Η Αθήνα έχει τις χειρότερες συνθήκες διαβίωσης στη Δυτική Ευρώπη

Η Αθήνα έχει τις χειρότερες συνθήκες διαβίωσης στη Δυτική Ευρώπη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αρνητική πρωτιά για την Ελλάδα έδειξε πρόσφατη παγκόσμια έρευνα της εταιρείας συμβούλων Mercer. Μελετώντας τις συνθήκες διαβίωσης στις χώρες του κόσμου, η εταιρία καταλήγει ότι η Αθήνα κατέχει τη χειρότερη θέση μεταξύ των δυτικοευρωπαϊκών πόλεων από άποψης συνθηκών διαβίωσης, γεγονός για το οποίο ευθύνεται σε ένα βαθμό και η οικονομική κρίση.

Την καλύτερη θέση παγκοσμίως κατέχει για τέταρτη συνεχή χρονιά η Βιέννη της Αυστρίας, με έντονη πολιτιστική ζωή αποτελεσματική υγειονομική περίθαλψη και λογικές τιμές ενοικίων, ενώ τις χειρότερες συνθήκες διαβίωσης παγκοσμίως κατέχει η Βαγδάτη στο Ιράκ.

Η Mercer διεξάγει την ετήσια έρευνά της για να βοηθήσει τις εταιρείες και τους οργανισμούς να ορίσουν τις απολαβές των εργαζομένων στο εξωτερικό και βασίζει τα αποτελέσματα της έρευνάς της σε 39 κριτήρια αξιολόγησης των πόλεων στα οποία συμπεριλαμβάνονται η πολιτική σταθερότητα, η υγειονομική περίθαλψη, η παιδεία, η εγκληματικότητα, η ψυχαγωγία και το δίκτυο μαζικής μεταφοράς.

Η Ευρώπη παρά την κρίση χρέους φαίνεται να έχει γενικά καλές συνθήκες ζωής, όπως αναφέρει το ανώτατο στέλεχος της Mercer, Σλαγκίν Παρακατίλ: «Συνολικά, οι ευρωπαϊκές πόλεις εξακολουθούν να έχουν υψηλή ποιότητα ζωής ως αποτέλεσμα του συνδυασμού αυξημένης σταθερότητας, ανόδου του βιοτικού επιπέδου και βελτίωσης των υποδομών των πόλεων» αλλά προσθέτει ότι «η οικονομική κρίση, οι πολιτικές εντάσεις και το υψηλό ποσοστό ανεργίας σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες εξακολουθούν να συνιστούν πρόβλημα για την περιοχή»

Στην Αμερικάνικη ήπειρο, οι πόλεις του Καναδά βρίσκονται στις πρώτες θέσεις, ενώ τρίτη θέση παγκοσμίως κατέχει το Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας και 73η το Ντουμπάι κερδίζοντας έτσι την καλύτερη βαθμολογία στην περιοχή Μέσης Ανατολής και Αφρικής.

Ωστόσο, 15 πόλεις της ίδιας περιοχής κατέχουν τις τελευταίες 20 θέσεις με τις πόλεις Λάγος (Νιγηρία), Μπαμάκο (Μαλί), Χαρτούμ (Σουδάν) και Τζαμένα (Τσαντ) και την Βαγδάτη τελευταίο τροχό της αμάξης.

Η πρώτη δεκάδα της λίστας διαμορφώντεται ως εξής:
1 Βιέννη Αυστρία
2 Ζυρίχη Ελβετία
3 Όκλαντ Νέα Ζηλανδία
4 Μόναχο Γερμανία
5 Βανκούβερ Καναδάς
6 Ντίσελντορφ Γερμανία
7 Φρανκφούρτη Γερμανία
8 Γενεύη Ελβετία
9 Κοπεγχάγη Δανία
10 Βέρνη Ελβετία

και η τελευταία δεκάδα:
212 Κινσάσα ΛΔ Κονγκό
213 Νουαξότ Μαυριτανία
213 Tμπιλίσι Γεωργία
215 Μπραζαβίλ Κονγκό
216 Σαναά Υεμένη
217 Χαρτούμ Σουδάν
218 Τζαμένα Τσαντ
219 Πορτ ο Πρινς Αϊτή
220 Μπανγκούι Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία
221 Βαγδάτη Ιράκ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ