Η Microsoft αυξάνει 8-400% τις τιμές των εταιρικών προϊόντων της - iefimerida.gr

Η Microsoft αυξάνει 8-400% τις τιμές των εταιρικών προϊόντων της

Η Microsoft αυξάνει 8-400% τις τιμές των εταιρικών προϊόντων της
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε αύξηση των τιμών της σε αρκετά προϊόντα της τα οποία απευθύνονται σε επιχειρήσεις προχωρά η Microsoft σε μια προσπάθεια να αποκομίσει περισσότερα από τους μεγάλους πελάτες της.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα slashdot.org, ο αμερικάνικος γίγαντας του λογισμικού ανακοίνωσε αυξήσεις σε προϊόντα που τιμολογούνται βάσει του μοντέλου Software Assurance, ένα μοντέλο που αφορά επιχειρήσεις που διαθέτουν πάνω από 50 άδειες χρήσης και το οποίο έχει αποφέρει τεράστια κέρδη στην Microsoft τα τελευταία χρόνια.

Ειδικότερα, οι αυξήσεις είναι:

  • 15% στις άδειες Client Access Licenses (CALs),
  • 400% στην άδεια  για τον Lync Server 2013,
  • 38% στο SharePoint 2013
  • 20% στο Visio 2013 Standard και 5% στο Pro
  • 15% στην server έκδοση του Project 2013 και 5% στις desktop εκδόσεις
  • Μέχρι 8% στις εκδόσεις της σουίτας Office 365


Την ίδια ώρα, ο ρυθμός υιοθέτησης των νέων Windows 8 δεν είναι ο αναμενόμενος. Παρά τις πωλήσεις εκατομμυρίων αδειών χρήσης Windows 8 από τις πρώτες εβδομάδες, οι συνολικές πωλήσεις υπολογιστών με προεγκατεστημένο το νέο λειτουργικό σύστημα της Microsoft είναι μικρότερες από πέρσι, καθώς η αμερικάνικη εταιρεία αντιμετωπίζει σοβαρό ανταγωνισμό σε αυτόν τον τομέα από το Mac OS της Apple αλλά και από τις διανομές Linux, όπως το Ubuntu.

Παράλληλα, οι πωλήσεις κινητών τηλεφώνων και tablets με τα Windows RT δεν έχουν φτάσει στο σημείο που θα ήθελε η εταιρεία, που θέλει να πάρει ένα μεγάλο μερίδιο από μια αγορά όπου κυριαρχούν τα iPhone και τα Android κινητά τηλέφωνα...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ