Διαστάσεις κατασκοπικής ταινίας παίρνει η αναζήτηση του Τζον Μακάφι [εικόνες] - iefimerida.gr

Διαστάσεις κατασκοπικής ταινίας παίρνει η αναζήτηση του Τζον Μακάφι [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Vice: ένα όνομα που ενδεχομένως να μη λέει τίποτα στο μέσο 'Ελληνα, το οποίο όμως λέει πολλά στους ανά τον κόσμο γνώστες του διαδικτύου και λάτρεις της πρωτότυπης ενημέρωσης που θέλουν να έχουν οικουμενική ενημέρωση από τα πιο απίθανα σημεία της γης για τα πιο απίθανα θέματα.

Πίσω από αυτό το όνομα κρύβεται μία ομάδα αποτελούμενη από ρεπόρτερς και editors έτοιμους να μεταβούν στα πιο επικίνδυνα μέρη του κόσμου και να συναναστραφούν μερικούς από τους πιο επικίνδυνους ανθρώπους που κυκλοφορούν σε αυτόν τον πλανήτη, προκειμένου να «δώσουν» αληθινή (όσο πιο αληθινή γίνεται) εικόνα του θέματος που αναλαμβάνουν να καλύψουν υπό μορφή ντοκιμαντέρ, αλλά και με τον παλιό καλό παραδοσιακό τρόπο του φωτορεπορτάζ ακολουθούμενου από κείμενο.

Αυτή τη φορά, στην προσπάθειά του να πρωτοτυπήσει για άλλη μία φορά, η ομάδα του Vice υπέπεσε σε μία γκάφα ολκής.

Ακολουθώντας το γνωστό πολυεκατομμυριούχο φυγά γκουρού του software Τζον Μακάφι, ο οποίος ως γνωστόν κρύβεται από τις αστυνομικές αρχές του κρατιδίου Μπελίζε της Κεντρικής Αμερικής κατηγορούμενος για ένα φόνο που ο ίδιος ισχυρίζεται ότι δεν διέπραξε καταγγέλλοντας ταυτόχρονα συνωμοσία των αρχών εναντίον του, οι ρεπόρτερς του Vice πρόδωσαν άθελά τους την κρυψώνα του.

Πώς; Αφήνοντας τα meta-data στη φωτογραφία που τράβηξαν μαζί του (βλέπε παρακάτω). Τα δεδομένα του GPS, τα οποία ανέσυρε ένας χάκερ ονόματι @SimpleNomad, μαρτυρούν ότι ο Μακάφι βρίσκεται στα σύνορα της Γουατεμάλα, στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση από εκεί όπου συνελήφθη ο σωσίας του, στα σύνορα Μπελίζε-Μεξικού.

Αποτέλεσμα; ολόκληρο το διαδίκτυο και μαζί με αυτό και οι αρχές της Μπελίζε έχουν το ακριβές στίγμα της τοποθεσίας όπου κρύβεται.

Είναι όμως πράγματι έτσι; Ή πρόκειται για άλλο ένα τέχνασμα του Μακάφι με σκοπό τον αποπροσανατολισμό των αρχών, οδηγώντας τις να πιστέψουν ότι κατάφερε να περάσει στη Γουατεμάλα, τη στιγμή που αυτός ενδεχομένως να βρίσκεται ακόμη στην Μπελίζε;

Περισσότερα θα γνωρίζουμε σε λίγα 24ωρα, όταν η ομάδα του Vice θα «ανεβάσει» ολόκληρο το σίγουρα πολύ ενδιαφέρον βίντεο-ρεπορτάζ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ