Αποκαλυπτική έρευνα για την ερωτική ζωή των νέων - Το 44% δεν χρησιμοποιεί προφυλακτικό - iefimerida.gr

Αποκαλυπτική έρευνα για την ερωτική ζωή των νέων - Το 44% δεν χρησιμοποιεί προφυλακτικό

Αποκαλυπτική έρευνα για την ερωτική ζωή των νέων - Το 44% δεν χρησιμοποιεί προφυ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανησυχία προκαλούν τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποίησε το Εργαστήριο Υγιεινής του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών και το Τμήμα Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Πάτρας. Αντικείμενο αυτής, η ενημέρωση γύρω από τον ιό του Aids, αλλά και η στάση που κρατούν οι νέοι απέναντι στην απειλή μόλυνσης από αυτόν.

Η έρευνα, σύμφωνα με το thebest.gr έγινε σε δείγμα 625 ατόμων του Νομού Αχαΐας. Από αυτήν προκύπτει ότι μόνο το 56% των ερωτηθέντων χρησιμοποιεί πάντα προφυλακτικό.

Το 75% των ερωτηθέντων δήλωσε πως σε διάστημα ενός έτους είχε το πολύ δύο ερωτικούς συντρόφους, ενώ το 25% είχε περισσότερους από δύο.

Σε ότι αφορά το χρόνο έναρξης της ερωτικής τους ζωής οι μισοί από αυτούς απάντησαν πως είχαν την πρώτη τους σεξουαλική επαφή πριν την ηλικία των 17 ετών. Πάντως υπήρχε και συμμετέχων στην έρευνα που απάντησε πως είχε την πρώτη του σεξουαλική επαφή μόλις στην ηλικία των 12 ετών.

Οι μισοί από τους ερωτηθέντες απάντησαν ότι είχαν την πρώτη σεξουαλική επαφή τους πριν από τα 17 χρόνια ενώ οι υπόλοιποι μετά τα 17.

Πάντως υπήρξε και απάντηση στην ερώτηση για την πρώτη σεξουαλική επαφή, μόλις στα 12.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ