Πούτιν και Ερντογάν συμφώνησαν ότι διαφωνούν για τη Συρία - iefimerida.gr

Πούτιν και Ερντογάν συμφώνησαν ότι διαφωνούν για τη Συρία

Πούτιν και Ερντογάν συμφώνησαν ότι διαφωνούν για τη Συρία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διαφορετική άποψη έχουν οι ηγέτες της Ρωσίας και Τουρκίας για τη διάδοχη κατάσταση στη Συρία, όπως διαπιστώθηκε στην κοινή συνέντευξη Τύπου των δύο ανδρών στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν επισήμανε ότι οι δύο χώρες συμφωνούν στο θέμα του μέλλοντος της χώρας, αλλά έχουν διαφορές στον τρόπο με τον οποίο θα οδηγηθεί στην μετά Ασαντ εποχή.

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι κατανοεί την ανησυχία της Τουρκίας για την κατάσταση στα σύνορά της, αλλά, χαρακτήρισε την εγκατάσταση των πυραύλων Πάτριοτ λανθασμένη απόφαση, καθώς οι πύραυλοι αυτοί είναι παλαιάς γενιάς.

«Δεν υπερασπιζόμαστε το καθεστώς της Συρίας, ούτε και είμαστε δικηγόρος του. Αυτό που μας ανησυχεί είναι το μέλλον της Συρίας και δεν πρέπει να επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος. Είδαμε πώς κάποιες χώρες αξιοποίησαν τις ομάδες των αντιφρονούντων στη Λιβύη. Προτού προβούμε σε κάποια βήματα, θα πρέπει να υπολογίζουμε τα αποτελέσματά τους» σημείωσε ο κ. Πούτιν.

Από την πλευρά του ο Ταγίπ Ερντογάν έκανε λόγο για κοινό στόχο των δύο χωρών ώστε «να κυριαρχήσει η ελεύθερη βούληση του λαού της Συρίας και να οικοδομηθεί η ειρήνη και σταθερότητα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ