Ζάιμπερτ: Παρερμηνεύθηκαν οι δηλώσεις της Μέρκελ για το ελληνικό χρέος - iefimerida.gr

Ζάιμπερτ: Παρερμηνεύθηκαν οι δηλώσεις της Μέρκελ για το ελληνικό χρέος

Ζάιμπερτ: Παρερμηνεύθηκαν οι δηλώσεις της Μέρκελ για το ελληνικό χρέος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διαψεύδει ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης ότι η καγκελάριος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο νέου κουρέματος μετά το 2014-2015, παραπέμποντας στις αποφάσεις του Eurogroup όπου δεν συζητήθηκε καθόλου το ζήτημα.

Ο Στέφαν Ζάιμπερτ διευκρίνισε ότι η Ανγκελα Μέρκελ, μιλώντας στην εφημερίδα Bild am Sonntag, εννοούσε ότι «οι ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας πρέπει να εξετάσουν μετά το 2014-15 την κατάσταση. Θα πρέπει να εκτιμήσουν, αν η χώρα μπορεί να επιστρέψει στις αγορές» και όχι συγκεκριμένα μια νέα αναδιάρθρωση.

Επανέλαβε, ακόμη, ότι η γερμανίδα καγκελάριος δεν είπε κάτι διαφορετικό από αυτά που τόνισε στο τελευταίο Eurogroup και «το να συμπεραίνει κανείς κάτι περισσότερο, είναι πολύ ευφάνταστο».

Αναφορικά με την περίοδο μετά το 2014-2015 ο Ζαίμπερτ παρέπεμψε στις αποφάσεις του Eurogroup υπογραμμίζοντας ότι το ζήτημα της αναδιάρθρωσης δεν συζητήθηκε καν, ενώ πρόσθεσε ότι τόσο η Γερμανία όσο και άλλα κράτη-μέλη έχουν, επιπλέον, σχετικό νομικό κώλυμα.

Η διάψευση εκ μέρους της καγκελαρίας έρχεται μετά και από δημοσιεύματα εφημερίδων που αναπαρήγαγαν τις δηλώσεις Μέρκελ ως «παραθυράκι» για νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ