Υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη τα 2/3 του ΣΥΡΙΖΑ - iefimerida.gr

Υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη τα 2/3 του ΣΥΡΙΖΑ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ποσοστό 74,29% και 168 έδρες έλαβε η πλειοψηφία των συνιστωσών που πρόσκειται στον Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης που ανακοίνωσε η εφορευτική επιτροπή του κόμματος.

Το Αριστερό Ρεύμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, που κατέβηκε στις εκλογές με χωριστό ψηφοδέλτιο, καταλαμβάνει ποσοστό 25,71% και 58 έδρες. Μειοψηφεί έτσι η άποψη που επιθυμεί την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και συγκυβέρνηση με το ΚΚΕ και τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Τα αποτελέσματα της Εφορευτικής Επιτροπής της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ σφράγισαν τη ρεαλιστική στροφή του Αλέξη Τσίπρα προς το ευρώ αφού και κατά την ομιλία του ο κ. Τσίπρας δεν μίλησε για ακύρωση του Μνημονίου, όπως έκανε προεκλογικά, αλλά για επαναδιαπραγμάτευση των όρων του.

Στόχος του Αλέξη Τσίπρα είναι η μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα και η ενίσχυση της κυβερνησιμότητάς του.Στο εξής, πάντως, εγκαθίστατι στον ΣΥΡΙΖΑ η εσωκομματική αντιπολίτευση του «Αριστερού Ρεύματος», απέναντι στις «προεδρικές» θέσεις του κ. Τσίπρα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο βουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης εξέφρασε την ικανοποίηση του για τα πολιτικά αποτελέσματα της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης προσθέτοντας ότι μια τέτοια μετάβαση εχει δυσκολίες.

Το μέλος Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Πουλάκης τόνισε από την πλευρά του ότι έγινε εμβάθυνση στις θέσεις του κόμματος. «Περνάμε από τον ΣΥΡΙΖΑ των συνιστωσών στον ΣΥΡΙΖΑ των μελών» δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε ότι καλό θα ήταν να μην υπήρχαν δυο ψηφοδέλτια για τη νέα Κεντρική Επιτροπή.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ